Home / HEADER-NEWS / Τα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια για διευκόλυνση των αναπληρωτών. Τι ειπώθηκε για διορισμούς

Τα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια για διευκόλυνση των αναπληρωτών. Τι ειπώθηκε για διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 7:17 μμ Αύγουστος 28th, 2018  


Ο Υπουργός Παιδείας έχει δεσμευτεί ότι μέσα στον Οκτώβριο θα ανακοινώσει και τον αριθμό των μόνιμων διορισμών και τον τρόπο που θα γίνουν δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής κ. Κασσιανός.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θόδωρος Διαμάντης δήλωσε ότι η παντελής απουσία μόνιμων διορισμών δεν υπακούει σε κάποια μνημονιακή εντολή καθώς και η ΟΛΜΕ σε συναντήσεις που έκανε με εκπροσώπους των Θεσμών για θέματα εκπαίδευσης μας έχει μεταφέρει εγγράφως ότι ουδέποτε οι Θεσμοί αρνήθηκαν τους μόνιμους διορισμούς. Επομένως ήταν μια πολιτική απόφαση αυτή που οι κυβερνήσεις από το 2008, 2010 και μετά συστηματικά επέλεγαν τη δημόσια εκπαίδευση ως ένα αγαθό από το οποίο στερούσαν το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσει.

Ο κ. Κασσιανός με τη σειρά του δήλωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια και οι αναπληρωτές προσλαμβάνονται εγκαίρως ενώ και τα βιβλία βρίσκονται στην ώρα τους στα σχολεία. Παράλληλα παρουσίασε και μια σειρά μέτρων που έχει λάβει το Υπ. Παιδείας για τους αναπληρωτές:

  1. Ξεκίνησαν από νωρίς οι διαδικασίες για τις προσλήψεις των αναπληρωτών
  2. Η διαδικασία των προσλήψεων καθιερώθηκε για πρώτη φορά να είναι υπό αιγίδα και εποπτεία  ΑΣΕΠ
  3. Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στη συντριπτική πλειοψηφία έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνονται εγκαίρως και όχι με καθυστερήσεις
  4. Καταργήθηκε η ποινή του διετούς αποκλεισμού
  5. Αυξήθηκε ο αριθμός των αδειών τους κατά 15 μέρες για σοβαρές ασθένειες
  6. Σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία δόθηκαν διευκολύνσεις όπως μικρότερο κόστος μετακινήσεων ενώ με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διερευνάται η περίπτωση διεύρυνσης της σίτισης των αναπληρωτών.
  7. Επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών πέρασε νόμο με το οποίο διευκολύνονται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί και δύνανται οι Δήμοι να καλύψουν έξοδα σίτισης, διαμονής και έχουμε το παράδειγμα του Δήμου Μυκόνου το οποίο είναι χειροπιαστό και χρηματοδοτεί όλους τους νεοδιοριζόμενους με ένα σημαντικό ποσό. Δεν τους λύνει το πρόβλημα αλλά να μην υπάρχει αυτή η επανάληψη.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Περικοπή αποδοχών σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test - πειθαρχικό σε Διευθυντές Σχολείων που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους

Ο Πρόεδρος του ΠΕΑΔ στο τέλος της συζήτησης ανέφερε ότι αυτό που περιμένουν να κάνει η πολιτική ηγεσία είναι να εξαλειφθούν τελείως τα υπολείμματα του διαβόητου νόμου Διαμαντοπούλου που αποτελεί πληγή για τον προγραμματισμό των προσλήψεων και των διορισμών. Επίσης ανέφερε ότι σπαταλάται είναι πολύτιμο παιδαγωγικό κεφάλαιο από έμπειρους εκπαιδευτικούς με πολυετή επιμόρφωση οι οποίοι δίκην ελικοπτέρων παντώς καιρού καλούνται σε κάθε σχολική χρονιά να βρεθούν σε διαφορετική σχολική βαθμίδα και να αναλάβουν σχολικά αντικείμενα όλων των τύπων και αυτό καταλαβαίνετε ότι παρόλη την επάρκεια που έχουμε από τα χρόνια εμπειρίας αποτελεί ένα σοβαρό θέμα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  1.977 επιβεβαιωμένα κρούσματα Κορωνοϊού σε άτομα ηλικίας μέχρι 17 ετών

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μέχρι και αύριο, Τετάρτη, η παραλαβή του τελευταίου self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.), οι ...