Home / Featured / Φιλόλογοι με βαθμούς κοντά στη βάση σε Αρχαία- Ιστορία. Προτίμησαν παιδαγωγικά και όχι φιλολογίες

Φιλόλογοι με βαθμούς κοντά στη βάση σε Αρχαία- Ιστορία. Προτίμησαν παιδαγωγικά και όχι φιλολογίες

Δημοσιεύτηκε: 9:16 πμ Αύγουστος 28th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Η κρίση που χτυπά τις ανθρωπιστικές επιστήμες και ιδίως τον κλάδο των φιλολόγων φαίνεται να αποτέλεσε σημαντικό αίτιο της πτώσης των βάσεων στις σχολές που οδηγούν στον κλάδο ΠΕ02.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας το τελευταίο Τμήμα Φιλολογίας, αυτό της Κομοτηνής, διαμόρφωσε τη βάση του στα 11.900 μόρια ενώ το τελευταίο σε μόρια Τμήμα που οδηγεί στον κλάδο των Φιλολόγων, το Ιστορικό Κέρκυρας είχε βάση 11.268 μόρια. Καλύτερη ήταν η κατάσταση για τις φιλολογίες και τα ιστορικά Τμήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης όπου και εκεί όμως καταγράφηκε πτώση.

Ο κλάδος των φιλολόγων πλήττεται από την ανεργία.

Η προσφορά είναι τεράστια και η ζήτηση για φιλολόγους περιορισμένη. Μόνο στον κλάδο των αναπληρωτών έχουν εγγραφεί 23.821 πτυχιούχοι με τους 16.494 εξ αυτών να μην έχουν ούτε μια ώρα προϋπηρεσίας σε δημόσια σχολεία. Από την άλλη πλευρά η ζήτηση φιλολόγων σε δημόσια σχολεία ανέρχεται περίπου στα 1000 άτομα το χρόνο.

Άλλος ένας αρνητικός παράγοντας για τους νέους φιλολόγους είναι και η υπερπληθώρα εισακτέων αφού κάθε χρόνο εισάγονται περισσότεροι από 4.000 νέοι φοιτητές στα Τμήματα του κλάδου ΠΕ02.

Από την άλλη πλευρά στην πτώση των βάσεων για τα Τμήματα Φιλολογιών πέρα από τα αρνητικά νούμερα για τον κλάδο συντέλεσε και η εισαγωγή των Παιδαγωγικών Τμημάτων και στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο τα οποία σε αντίθεση με τις φιλολογίες ανέβασαν τις βάσεις εισαγωγής τους.

Στα παραπάνω να σημειώσουμε ότι χαρακτηριστικό της κρίσης του κλάδου είναι και τα φτηνά ιδιαίτερα αφού αν κάνει κάποιος μια περιήγηση σε ιστοσελίδες αγγελιών θα δει φιλολόγους να προσφέρουν μαθήματα με αρκετές χαμηλές τιμές.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...