Home / Featured / Ετοιμάζονται για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Ετοιμάζονται για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 9:49 πμ Αύγουστος 28th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Για την πρόσληψη των αναπληρωτών προετοιμάζονται όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά.

Ήδη  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ζητούν ενημέρωση από τους διευθυντές σχολικών μονάδων  για τις μακροχρόνιες άδειες των εκπαιδευτικών όπως αναρρωτική, αναρρωτική επαπειλούμενης κύησης κλπ.

Πρόκειται για μια κίνηση που έχει ως στόχο την ενημέρωση για τα λειτουργικά κενά τα οποία από εβδομάδα θα κληθούν να δηλωθούν από Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών.

Όπως έχει γράψει εδώ και καιρό το xenesglosses.eu ο προγραμματισμός του Υπουργείου προβλέπει προσλήψεις αναπληρωτών στις 5 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου ζητούνταν μέχρι τις 5/9  να περαστούν στο πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣΥΔ & my school) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έως τις 15:00 λειτουργικά κενά και πλεονάσματα. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρονταν ότι οι τοποθετήσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών που δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί σε κενά που έχουν επικαιροποιηθεί από τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων στις 3/9/18 και των υπηρεσιακών συμβουλίων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 5/9/18.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι αφού ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των μονίμων ξεκινούν οι προσλήψεις αναπληρωτών.  Όπως γράφει και ο αιρετός στο ΚΥΣΕΕΠ Βασίλης Βούγιας από Δευτέρα 03/9 θα συγκεντρωθούν τα  κενά  από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,  την Τετάρτη 05/09 θα γίνει η κλαδική κατανομή και  οι προσλήψεις των ειδικοτήτων των αναπληρωτών, ώστε  τη Δευτέρα 10/09 να επιληφθούν της τοποθέτησης τα Π.Υ.Σ.Π.Ε.,  για να χτυπήσει το κουδούνι της Τρίτης 11/09 με τους συναδέλφους αναπληρωτές στη θέση τους.

Όσον αφορά τον αριθμό των προσλήψεων για την Α φάση περιμένουμε ίδιο ή και μεγαλύτερο νούμερο από τις περσινές 12.870 προσλήψεις. Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ είναι έτοιμα και φαίνεται υπάρχουν πιστώσεις για 24.000 προσλήψεις αναπληρωτών.

Σημειώνουμε ότι τρέχει η προθεσμία δήλωσης περιοχών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχει καταληκτική ημερομηνία στις 30/8.

Μπορείτε να ενημερωθείτε εκτενώς για τη διαδικασία από το xenesglosses.eu.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...