Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 12/05/2021, 11:30


Home / HEADER-NEWS / Διευθυντές Π.Ε. «να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα σχολικών μονάδων»

Διευθυντές Π.Ε. «να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα σχολικών μονάδων»

Δημοσιεύτηκε: 12:29 μμ Αύγουστος 23rd, 2018  


Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. με αφορμή την έκδοση της ΥΑ 134803/ΓΔ4 /09-08-2018 (ΦΕΚ 3580Β/22-08-2018), με θέμα: «Ίδρυση Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ). Καθορισμός των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2018-2019 εντός των οποίων θα λειτουργούν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ). », έχει να επισημάνει τα εξής:

Εκφράζει την αντίθεσή του στην επιλογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για λειτουργία Δ.Υ.Ε.Π. για τρίτη σχολική χρονιά σε ξεχωριστά απογευματινά τμήματα (από 14:00-18:00) και τη μη ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, και προτείνει:

α.Η φοίτηση όλων των προσφυγόπουλων το σχολικό έτος 2018-2019 να πραγματοποιηθεί στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, μέσω της λειτουργίας του δοκιμασμένου και επιτυχημένου υποστηρικτικού θεσμού των Τάξεων Υποδοχής.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Καθορίστηκε ο αριθμός εισακτέων στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

β.Διασπορά των προσφυγόπουλων σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες που διαθέτουν την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή για λειτουργία Τάξεων Υποδοχής.

γ. Με ευθύνη του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να υποστηριχθούν παιδαγωγικά και επιστημονικά όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν ευθύνη εκπαίδευσης προσφυγόπουλων με σχετική ταχύρρυθμη επιμόρφωση και έκδοση βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού.

δ.Υποστήριξη όλων των σχολικών μονάδων στις οποίες θα φοιτήσουν  προσφυγόπουλα από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε καθημερινή βάση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με οριστική παύση θα τιμωρούνται οι εκπαιδευτικοί που επιμένουν να μην κάνουν το self test

ε. Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, σε όλα τα επίπεδα, θα πρέπει να έχουν το ΥΠ.Π.Ε.Θ., οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι σχολικές μονάδες, και όχι οι διάφορες Μ.Κ.Ο. ή φορείς εκτός εκπαίδευσης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Τηλέμαχος Κουντούρης                                     Νικόλαος  Μακεδών


 

Ένα σχόλιο

  1. να'χαμε να λέγαμε

    Φοβεροί επιστήμονες οι διευθυντές ΠΕ ! Εδώ δεν μπορούν σε έξι χρόνια να εξαλείψουν τον αναλφαβητισμό και να βγάζουν με τις βασικότατες δεξιότητες τα ημεδαπά, θέλουν και έχουν γνώμη και για το σοβαρό θέμα της διδασκαλίας της ελληνικής ως ξένης γλώσσας ! Φυσικά να ενταχθούν τα παιδιά στο κανονικό πρόγραμμα αλλά όταν θα είναι έτοιμα ! Εντατικό πρόγραμμα ελληνομάθειας και αναδιάρθρωση της ελληνομάθειας (τραγική ιστορία στο μπαχαλοκράτος μας) και για τους ενήλικες. Αλλιώς σοβαρότης μηδέν. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται ουσία για να βοηθηθούν , όχι κουρελόχαρτα και ιδεοληψίες ! Τουλάχιστον η κατακλείδα τους (για ΜΚΟ κλπ) κάπως σοβαρούς τους δείχνει.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων βασισμένο στον περσινό “σκελετό” όσον αφορά τις ημερομηνίες και ...