Home / Featured / Ανήθικη η ποσόστωση για νέους πτυχιούχους στους πιθανούς μελλοντικούς διορισμούς

Ανήθικη η ποσόστωση για νέους πτυχιούχους στους πιθανούς μελλοντικούς διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 10:09 πμ Αύγουστος 31st, 2018  


Έντονος προβληματισμός κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στον κόσμο των  αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την πρόσληψη νέων σε ηλικία πτυχιούχων με ποσοστό 30% αλλά ίσως και 50% επί των επικείμενων μελλοντικών διορισμών.

Θεωρούμε και μόνο την ιδέα και σκέψη αυτή ως ανήθικη και ανοίκεια συμπεριφορά απέναντι σε χιλιάδες ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάστηκαν σε όλη την επικράτεια επί πολλά χρόνια με ανυπέρβλητες οικογενειακές και οικονομικές δυσκολίες και κατοχύρωσαν τη δημόσια προϋπηρεσία τους σύμφωνα με τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις.

Ως Π.Ε.Α.Δ. θεωρούμε το δικαίωμα στην εργασία αναφαίρετο.

Ασφαλώς και οι νεότεροι συνάδελφοι και δικαιούνται και πρέπει να έχουν πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση. Ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ανησυχία μας γιατί πριν ακόμη δοθεί μια λύση στην ιδιότυπη εργασιακή «ομηρία» χιλιάδων συναδέλφων που χρόνια τώρα αναπληρώνουν τους εαυτούς τους, ανοίγει μια συζήτηση περί «ισοτιμίας» ανάμεσα σε παλιούς και νέους. Οι προτάσεις και σκέψεις αυτές του Υπουργού Παιδείας είναι αυτές που θα επιτείνουν τις έντονες διεργασίες ενός ιδιότυπου εσωτερικού κοινωνικού αυτοματισμού που θα αγγίξει ίσως τα όρια κοινωνικού κανιβαλισμού λόγω της πολύχρονης αναστολής μόνιμων διορισμών.

Στην παρούσα συγκυρία, στην ελληνική εκπαίδευση, αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει κατά προτεραιότητα είναι το είδος παιδαγωγικής σχέσης δασκάλου-μαθητή που θέλουμε να ασκείται στο ελληνικό σχολείο: θέλουμε αυτή να ασκείται  από έμπειρους διδακτικά και παιδαγωγικά καταρτισμένους με ασφαλή σχέση εργασίας και με διαμορφωμένη επαγγελματική ταυτότητα εκπαιδευτικούς; Και δεν το λέμε αυτό κινούμενοι από συντεχνιακή –ποταπή λογική και συμφέρον αλλά με καθαρώς παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια. Και απαντούμε σε όλους αυτούς που ευφυολογούν μιλώντας για συντεχνιακά αιτήματα: η διδασκαλία είναι και εργασία. Είναι βιβλιογραφικά τεκμηριωμένο ότι  εκπαιδευτικοί  διαμορφώνονται από την εργασία που κάνουν και τη διαμορφώνουν, με τις παιδαγωγικές και διδακτικές παρεμβάσεις τους που επί τόσα χρόνια έχουν προσφέρει στα σχολεία της χώρας

Σε αυτή τη μάχη, σε πείσμα των άθλιων πρακτικών υποδαύλισης διάφορων μορφών κοινωνικού αυτοματισμού, είναι κομβικής σημασίας υπόθεση η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου ,ο δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης και ο παραπέρα εκδημοκρατισμός της.

Ζητούμε από το Υπουργείο να λάβει σοβαρά υπόψιν του τα ώριμα και δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και να αποδείξει ότι η  Αριστερά είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη Σκέψης, Ανθρωπιάς και Διαρκούς Ευαισθησίας.

Ζητούμε τη πρόβλεψη για μια ουσιαστική μεταβατική περίοδο, μέσα στην οποία θα διευθετηθεί με δίκαιο τρόπο η εκκρεμότητα των υπηρετούντων αναπληρωτών. Θεωρούμε ότι η πρόσληψη μας στην εκπαίδευση δεν θα αποτελέσει μια νέα πρόσληψη αλλά δίκαιη  αποκατάσταση των εργασιακών μας σχέσεων.

                     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


 

15 Σχόλια

  1. Καλα ο,τι να ναι! Εμεις δηλαδη που περιμενουμε να παμε να δουλεψουμε πρεπει να μην εχουμε στον ηλιο ελπιδα;; Πρεπει να δουλευουν καθε χρονο μονο αυτοι που εχουν προυπηρεσια;;; Και πως θα αποκτησω προυπηρεσια οταν το ιδιο το κρατος δε μου δινει ;; Φυσικα και να υπαρξει ποσοστωση και αμεσα.

    • και αυτος που τωρα εχει προυπηρεσια καποτε δεν ειχε….σιγα σιγα δηλωνοντας μακρια ,βελτιωνοντας τις σπουδες του,κανοντας το κρατος διορισμους των παλαιοτερων απο αυτον ….απεκτησε…………το ιδιο να κανει και αυτος που τωρα δεν εχει………….και αν το κρατος διορισει και αφου οργωσει την ελλαδα…θα ερθει η σειρα του

    • 120 χιλιάδες εκπαιδευτικοί.22 χιλιάδες τα κενά.το πρόβλημα είναι μη διαχειρίσιμο.
      με πτυχίο 1994 μπήκα σε τάξη το 2006.ο καθένας με τη σειρά του

    • Μήπως να δημιουργηθεί ένας σύλλογος «μη αναπληρωτών» με πολλές χιλιάδες συμμετοχών από πτυχιούχους εκπαιδευτικούς, με πολλά προσόντα όπως και οι αναπληρωτές βεβαίως, και να ασκούν πίεση για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους; Δε συμφωνώ με το ο «καθένας με τη σειρά του» αλλά ο καθένας με τα προσόντα του να προχωρά . Όλες οι προκηρύξεις στις υπόλοιπες υπηρεσίες, αυτό τηρούν. Να πριμοδοτειται η προϋπηρεσία αλλά όχι μόνο αυτή…

  2. Μουσικος ΠΕ79

    Ολόσωστο..

  3. Καλά αυτή την καραμέλα με την ομηρία την εννοείτε πραγματικά? Ενας που παρακαλάει να δουλέψει αναπληρωτής είναι όμηρος? Το αντίθετο είναι πολύ τυχερός που είχε δουλειά σε σχέση με κάποιον που δεν ειχε. Τον γραπτό διαγωνισμό δεν τον ήθελε κανένας αναπληρωτής, παρακαλούσαν να δουλεύουν αναπληρωτές και μετά να το παίζουν όμηροι…. Ότι κάνουν δηλαδή όλοι οι συμβασιούχοι στο δημόσιο. Τι να πεις

    • Αυτά τα λες ΤΩΡΑ! Πήγαινε φάε 15 χρονάκια από τη ζωή σου από δω κι από κει, ζήσε μακριά από οικογένεια και παιδιά και όταν έρθει (λέμε τώρα…) η ώρα του διορισμού να σε πετάξουν σαν στυμμένη λεμονόκουπα γιατί πρέπει να δουλέψουν οι νέοι και έλα να τα πούμε….
      Εγώ αν μου έδινε κάποιος πίσω τα χρόνια που έχασα ως αναπληρώτρια θα έκανα κάτι άλλο στη ζωή μου και δεν θα περίμενα αιωνίως μπας και με διορίσει κάποτεεεεε το κράτος!

      • Εχεις δικιο αλλα ηταν και η επιλογη σου να περιμενεις. Στο κατω κατω της γραφης ηξερες πως δουλευει το συστημα. Πως θα σου φαινονταν να μην ειχες ως νεα πτυχιουχος καμια ελπιδα να ανοιξει αυτη η πορτα;

        • Κωστας Μουσικος

          Και οι νεοι ξερουν πως ειναι το συστημα.Ας διαλεγες και εσυ αλλο επαγγελμα.

        • Όχι δεν ήξερα πως δουλεύει το σύστημα γιατί τα δεδομένα ήταν αλλιώς πριν 10+ έτη. Άλλα περιμέναμε και μας καταδίκασαν σε 10ετή ομηρία. Τώρα είναι ανήθικο να μας πετάξουν. Ότα είσαι έξω από το χορό τα λόγια είναι εύκολα. Φιλική συμβουλή: Η εκπαίδευση δεν έχει μέλλον Βρείτε κάτι άλλο να κάνετε αλλιώς ετοιμαστείτε για πολλά και ατελείωτα βάσανα. Κανένας δεν θα σας χαρίσει διορισμό για τα νιάτα σας….

    • Συμφωνώ με τις απόψεις σου είμαι μαζί σου

  4. Η ποσοστοση θα ειναι δικαιη αν ληφθει κατα 50% υποψη ωστε να υπαρχουν ισες ευκαιριες διορισμου για ολουςλ και σε καμια περιπτωση δεν ειναι αδικη. Αδικο ειναι το Κρατος απεναντι στους νεους πτυχιουχους που δεν τους δινει την ευκαιρια να εργαστουν και να διμηουργησουν ωστε να αποκτησουν κι εκεινοι με τη σειρα τους ολα οσα αβιαστα αποκτησαν οι παλαιοτεροι στη κλασση.

  5. Απανθρωπο και αδικο ειναι να πηγαινεις στη δευτεροβαθμια να υποβαλεις τα χαρτια σου για να ενταχθεις στους πινακες και να σου λενε δυστυχως για σενα δεν υπαρχει ελπιδα.

    • Κωστας Μουσικος

      Επισης απανθρωπο και αδικο ειναι να πεφτεις στον πινακα 60 θεσεις επειδη ο Υπουργος Γαβρογλου αποφασισε να κανει τους αποφοιτους ΤΕΙ πανεπιστημιακους στο μουσικο κλαδο.Η προυπηρεσια προηγειται.Ετσι γινεται σε ολους τους διαγωνισμους του Ασεπ.

      • Και χειρότερο είναι να πέφτεις στον πίνακα επειδή κάποια αποφάσισε να γίνει πολύτεκνη ή κάποιος αποφάσισε ότι είναι δίκαιο να μπαίνουν στους πίνακες οι απολυμένοι των ιδιωτικών για λόγους, και καλά, καταπολέμησης της ανεργίας! Λες και μπαίνοντας αυτοί δεν τρώνε τη θέση άλλων τους οποίους σπρώχνουν στην ανεργία! Τι τα θες, ου μπλέξεις μ αυτό το κ@λ@υπουργείο!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...