Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Στις 22-8-2018 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ/νσης η «Πρόσκληση για τοποθέτηση εκπαιδευτικών α) Λειτουργικά υπεράριθμων κλ. ΠΕ11 β) που βρίσκονται στη ΔΙΑΘΕΣΗ κλ. ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ86, γ) αρχική συμπλήρωση ωραρίου κλ. ΠΕ05 & ΠΕ07, δ) για συμπλήρωση ωραρίου κλ. ΠΕ91».  

Δεκάδες συνάδελφοι (ΠΕ06 και ΠΕ 11)  διαμαρτυρόμενοι  μας ενημέρωσαν ότι στους σχετικούς πίνακες που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης δεν υπάρχουν τα λειτουργικά κενά όλων των σχολείων. Απεναντίας,  στους πίνακες εμφανίζονται μόνο οι σχολικές μονάδες που έχουν πάνω από δώδεκα ώρες κενό για τις συγκεκριμένες ειδικότητες, έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση  να πάρουν αρχικά τουλάχιστον  12 ώρες σε κάποιο σχολείο και σε δεύτερη φάση να δηλώσουν και πάλι για συμπλήρωση ωραρίου.

Επειδή η  συγκεκριμένη επιλογή καταργεί ουσιαστικά το αντικειμενικό κριτήριο της μοριοδότησης με αποτέλεσμα συνάδελφοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας να βρεθούν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο που θα τοποθετηθούν αρχικά για να συμπληρώνουν το ωράριό τους, η παραπάνω διαδικασία γεννά εύλογα ερωτήματα, όπως :

Γιατί η Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής δεν δημοσιοποίησε τα κενά των ειδικοτήτων που  όλων των σχολικών μονάδων;

Γιατί δεν δημιουργήθηκαν «ομάδες σχολείων» ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να δηλώσουν την προτίμησή τους;

Γιατί στο έγγραφο της πρόσκλησης δεν αναφέρεται  ο τρόπος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών από το ΠΥΣΠΕ για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι πριν υποβάλλουν τη δήλωσή τους και να αποφασίσουν ανάλογα;

Γιατί στα συγκεκριμένα κενά δεν συνυπολογίζονται από την αρχή και οι ανάγκες του κάθε σχολείου για το Ολοήμερο  για αυτές τις ειδικότητες; Οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων έχουν αποστείλει σχετικούς πίνακες από τον Ιούνιο αναλυτικά για τις ώρες διδακτικών αντικειμένων – ειδικοτήτων που απαιτούνται για το Ολοήμερο σχολείο.

Επειδή, οι μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στο σχολείο αρχικής τοποθέτησης και στο σχολείο συμπλήρωσης που θα προκύψουν θα δημιουργήσουν προβλήματα στους εκπαιδευτικούς, αλλά και  δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία των σχολείων τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών προτείνουν:

Να αναρτηθούν όλα τα κενά ακόμη και για τα σχολεία που έχουν λιγότερες ώρες από 12 ώστε οι συνάδελφοι να μπορούν να τα επιλέξουν από την αρχή.

Να γίνει σεβαστή η νομιμότητα και οι προτιμήσεις των συναδέλφων σε σχέση με τη σειρά τους στον πίνακα μοριοδότησης.

Να δημιουργηθούν «ομάδες σχολείων»  για να μπορούν οι συνάδελφοι να δηλώσουν με ξεκάθαρο τρόπο και διαφάνεια. Στις απαιτούμενες ώρες να συνυπολογίζονται και οι απαιτούμενες ώρες του Ολοήμερου.

Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των συναδέλφων και να καταψηφίσουν την επιλογή της Διεύθυνσης.