Home / Featured / Αναπληρωτές Φιλόλογοι-Μαθηματικοί: Να δηλώσω μειωμένο ωράριο; Ποια προγράμματα δίνουν προσλήψεις

Αναπληρωτές Φιλόλογοι-Μαθηματικοί: Να δηλώσω μειωμένο ωράριο; Ποια προγράμματα δίνουν προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: 10:55 πμ Αύγουστος 25th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πολλοί είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Β/θμιας που αναρωτιούνται να δηλώσουν ή όχι μειωμένο ωράριο. Ήδη από πέρσι έχουν τεθεί σε εφαρμογή προγράμματα που δίνουν προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και ίσως θα πρέπει να το έχουν υπόψιν τους οι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας και ιδίως των πολυπληθών ειδικοτήτων Φιλολόγων και Μαθηματικών. Τα προγράμματα αυτά για τη Γενική Εκπαίδευση είναι:

  1. Εναλλακτική Ενισχυτική Διδασκαλία στα ΕΠΑΛ στα οποία προσλαμβάνονται αναπληρωτές μειωμένου φιλόλογοι και μαθηματικοί. Για να διεκδικήσετε θέση δε βγαίνει ξεχωριστή προκήρυξη όπως στην Ενισχυτική στα Γυμνάσια αλλά οι προσλήψεις γίνονται από τους πίνακες Γενικής Παιδείας εφόσον έχετε δηλώσει περιοχές και με μειωμένο ωράριο. Σημειώνουμε ότι φέτος υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης και με πλήρες ωράριο εκτός από μειωμένο όπως γράψαμε στο άρθρο μας. Περισσότερα ΕΔΩ
  2. Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ: Στο εν λόγω πρόγραμμα το οποίο συνεχίζεται και φέτος προσλαμβάνει φιλολόγους μειωμένου ωραρίου όπως έδειξε η περσινή εμπειρία. Πάλι δεν γίνεται ξεχωριστή προκήρυξη αλλά διεκδικείτε θέση στο πρόγραμμα ανάλογα με τη σειρά σας εφόσον έχετε δηλώσει και περιοχές με μειωμένο ωράριο.
  3. Προσλήψεις στις ΔΥΕΠ: Οι ΔΥΕΠ προσλαμβάνουν αναπληρωτές φιλολόγους με πλήρες αλλά και με μειωμένο ωράριο και μαθηματικούς με μειωμένο. Όπως και στα άλλα προγράμματα πρέπει να δηλώσετε και περιοχές με μειωμένο ωράριο και να κάνετε κλικ στο σχετικό κουτάκι. Περισσότερα ΕΔΩ

Σημειώνουμε ότι το μειωμένο ωράριο σημαίνει και μειωμένο μισθό καθώς οι αναπληρωτές λαμβάνουν ανάλογα με τις ώρες εργασίας από 9-15 τμήμα του μισθού αναπληρωτή πλήρους ωραρίου. Με 15 ώρες ένας αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου ανάλογα με την προϋπηρεσία του και οικογενειακή κατάσταση λαμβάνει περίπου 600-650 ευρώ. Συνήθως αναπληρωτές δηλώνουν περιοχές με μειωμένο ωράριο που είναι κοντά στον τόπο κατοικίας τους.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...