Home / HEADER-NEWS / 2ο Διεθνές Συνέδριο METHODAL

2ο Διεθνές Συνέδριο METHODAL

Δημοσιεύτηκε: 8:23 μμ Αύγουστος 29th, 2018  


Μεθοδολογία στην εκμάθηση των Γλωσσών για την παιδαγωγική, διδακτική και γλωσσολογική αριστεία.

Οργάνωση: Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), το Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και το ανοιχτό διαπανεπιστημιακό και διεπιστημονικό Εργαστήριο MÉTHODAL.

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

2-5 Σεπτεμβρίου 2018

http://congres2018.methodal.net

Η ποικιλία των επιστημονικών κλάδων που συμβάλλουν στην πρόοδο των σύγχρονων προσεγγίσεων στη διδασκαλία / εκμάθηση γλωσσών και πολιτισμών, οδηγεί στην ανάγκη δικτύωσης ερευνητών διαφόρων ειδικοτήτων.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει ερευνητές από τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης (εκπαιδευτική μηχανική, κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, φιλοσοφία της εκπαίδευσης, ψυχολογία της εκπαίδευσης, εκπαιδευτική πολιτική, εκπαιδευτική τεχνολογία), τις επιστήμες και τεχνολογίες της επικοινωνίας, τις επιστήμες της γλώσσας. Το συνέδριο MÉTHODAL 2016 συγκέντρωσε 60 ομιλητές από 20 χώρες, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην έννοια της καινοτομίας.

Φέτος, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την ποιότητα, την εφικτότητα και την αποτελεσματικότητα της γλωσσικής κατάρτισης. Οι 70 ομιλητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα ερευνών που φέρνουν πιο κοντά σε αυτή την αριστεία, τις παιδαγωγικές τεχνικές και διδακτικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται, τη γλωσσολογία ή τις καθ’ αυτό τεχνικές εφαρμοσμένης έρευνας.

Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου: αγγλική και γαλλική. Κοινό-στόχος: φορείς δημόσιας εκπαίδευσης, υπεύθυνοι σχεδιασμού προγραμμάτων και γενικών πλαισίων εκπαίδευσης, διδάσκοντες γλωσσών, θεματοδότες/ θεματοθέτες κ.ά.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...