Τελευταία Νέα

Τρίτη, 13/04/2021, 10:35


Home / Featured / 183 μεταπτυχιακά με τα 24 Δωρεαν (40 νέα και 143 από επανίδρυση), θα προσφέρει το ΕΚΠΑ το 2018-19

183 μεταπτυχιακά με τα 24 Δωρεαν (40 νέα και 143 από επανίδρυση), θα προσφέρει το ΕΚΠΑ το 2018-19

Δημοσιεύτηκε: 3:08 μμ Αύγουστος 3rd, 2018  


Σαράντα νέα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) δημιουργήθηκαν στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), ενώ τα υφιστάμενα 143 επανιδρύθηκαν ώστε να εναρμονίζονται με τις διατάξεις του νέου νόμου.

Με βάση τον πρόσφατο νόμο 4485 (ΦΕΚ 114/4.8.2017 τ. Α΄) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», όλα τα υφιστάμενα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των ΑΕΙ της χώρας έπρεπε να επανιδρυθούν. Μεταξύ άλλων, ο νόμος ορίζει ότι κάθε ΠΜΣ μπορεί να έχει μέχρι τρεις ειδικεύσεις. 

Αυτό οδήγησε στην επανίδρυση των 143 υφισταμένων ΠΜΣ του ΕΚΠΑ και στην ίδρυση 40 νέων προκειμένου να καλυφθούν όλα τα επιστημονικά πεδία των ειδικεύσεων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Συνολικά ιδρύθηκαν/επανιδρύθηκαν 183 ΠΜΣ (μονοτμηματικά, διατμηματικά, διιδρυματικά και διακρατικά) εκ των οποίων 24 λειτουργούν χωρίς τέλη φοίτησης και τα υπόλοιπα με τέλη φοίτησης.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης ίδρυσης/επανίδρυσης των ΠΜΣ του ΕΚΠΑ από τα αρμόδια όργανα του Ιδρύματος και από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημοσίευσης των αποφάσεων ίδρυσης/επανίδρυσης των ΠΜΣ καθώς και των Κανονισμών τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Υποχρεωτικό το self-test για τις καθαρίστριες και τους εργαζόμενους στα κυλικεία των σχολείων

Με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, τα 183 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ θα λειτουργήσουν, καθώς δημοσιεύονται καθημερινά προκηρύξεις θέσεων εισακτέων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική σελίδα του Ιδρύματος, όπου είναι αναρτημένος ο πλήρης κατάλογος των ΠΜΣ καθώς και τις επιμέρους ιστοσελίδες των Τμημάτων.

Δείτε τον πλήρη κατάλογο των ΠΜΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ 183 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΕΔΩ (9 ΣΕΛΙΔΕΣ)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής θα εισηγηθεί ο Υπουργός Ανάπτυξης

Το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, θα εισηγηθεί στην επιτροπή ...