Home / Featured / 1618 προσλήψεις θα γίνουν σε Κέντρα Φιλοξενίας. Ενδεχομένως να περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικοί

1618 προσλήψεις θα γίνουν σε Κέντρα Φιλοξενίας. Ενδεχομένως να περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικοί

Δημοσιεύτηκε: 12:15 μμ Αύγουστος 2nd, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σε 1618 θα φθάσουν οι προσλήψεις μέσω του ΟΑΕΔ σε Κέντρα Φιλοξενίας όπως προκύπτει από τη σχετική πρόσκληση του Οικονομίας .

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι ή τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο κ.ά., που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία και την ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η δημιουργία απασχόλησης μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών σε Δήμους και υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, βάσει του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107/Α’/09-05-2013) όπως ισχύει κάθε φορά.

Η δράση απευθύνεται σε άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, εξαιρουμένων εκείνων που έχουν συμμετάσχει στη Δημόσια Πρόσκληση 9/2017 του ΟΑΕΔ «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και Υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών – β΄κύκλος».

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα ανέλθουν σε 1.618 άτομα και θα τοποθετηθούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και σε συγκεκριμένες ειδικότητες οι οποίες θα προσδιοριστούν στη δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, στα σημεία εισροής προσφύγων που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα, δηλαδή στα «Hot Spots», αλλά και στους αντίστοιχους Δήμους των περιοχών αυτών. Περιοχές «Hot Spot» ενδεικτικά είναι οι παρακάτω:

i. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
ii. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
iii. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
iv. Περιφέρεια Ηπείρου
v. Περιφέρεια Θεσσαλίας
vi. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
vii. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


 

Ένα σχόλιο

  1. Καλησπερα!
    Γνωριζετε που θα βγει η επισημη ανακοινωση;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...