Home / Featured / Βρέθηκαν αναπληρωτές που δεν παραιτήθηκαν ή ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους

Βρέθηκαν αναπληρωτές που δεν παραιτήθηκαν ή ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους

Δημοσιεύτηκε: 10:55 μμ Ιούλιος 7th, 2018  


O αιρετός στο ΚΥΣΕΕΠ Βασίλης Βούγιας με ανάρτησή του στη σελίδα http://seepea-stella.blogspot.com κάνει γνωστά τα εξής:

Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχα από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας, σε δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να διερευνηθεί το αν και κατά πόσον  αναπληρωτές παρέμεναν ως μέτοχοι σε εταιρείες  ή διατηρούσαν οποιαδήποτε εμπορική ιδιότητα, παρότι προσελήφθησαν σε Δομές του Υπουργείου Παιδείας  αναλαμβάνοντας  υπηρεσία, βρέθηκαν προσληφθέντες αναπληρωτές. οι οποίοι δεν παραιτήθηκαν ή ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους ως όφειλαν και ταυτόχρονα υπηρετούσαν ως αναπληρωτές σε Σχολικές Μονάδες ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ..

Κατόπιν τούτου κινήθηκε, από πλευράς των αρμοδίων, η νόμιμη διαδικασία και οι αναπληρωτές αυτοί υποχρεώνονται να επιστρέψουν να χρήματα που έλαβαν ως μισθό για την εργασία τους στις Δομές του ΥΠ.Π.Ε.Θ.  και τα οποία όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς αφορούν σε ένα μεγάλο ποσό, η επιστροφή του οποίου, ουσιαστικά δύναται να εξοντώσει οικονομικά τον αναπληρωτή συνάδελφο.

Γι αυτό το λόγο εφιστάται η προσοχή στους συναδέλφους αναπληρωτές να τηρούν απαρέγκλιτα  το μέρος της Υπεύθυνης Δήλωσηςτην οποία υπογράφουν και το οποίο αναφέρει:

«Είμαι μέτοχος σε εταιρεία κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα / Έχω οποιαδήποτε εμπορική ιδιότητα και θα παραιτηθώ ή θα αναστείλω τη λειτουργία των επιχειρήσεών μου πριν την ανάληψη υπηρεσίας μου ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος».

Βασίλης Βούγιας

πηγή: http://seepea-stella.blogspot.com


 

Ένα σχόλιο

  1. ΕΙΡΗΝΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

    παρακαλω,θα ηθελα να μου πειτε τι γινεται στην περιπτωση που, εχοντας ηδη υπογραψει την υπευθυνη δηλωση ως αναπληρωτρια τον σεπτεμβριο,επελθει στο ονομα μου σαν φυσικος κληρονομος η επιχειρηση του πατερα μου (ο οποιος απεβιωσε τον οκτωβριο),κατα 50%.
    ποιες κινησεις πρεπει να κανω;
    ευχαριστω

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...