Home / HEADER-NEWS / Η τοποθέτηση της εκπροσώπου του ΠΑΣΑΔ στη Βουλή

Η τοποθέτηση της εκπροσώπου του ΠΑΣΑΔ στη Βουλή

Δημοσιεύτηκε: 11:03 μμ Ιούλιος 30th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ο ΠΑΣΑΔ όπως γράψαμε ήταν από τους φορείς που κλήθηκαν στη Βουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας ακρόασης φορέων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ακολουθεί η τοποθέτηση εκπροσώπου ΠΑΣΑΔ που εστίασε και στο θέμα των διορισμών:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΤΣΑΓΑΝΝΗ (Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αναπληρωτών Δασκάλων): Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, από αυτό το βήμα θα θέλαμε πρώτα να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων της πρόσφατης πυρκαγιάς και τη συμπαράστασή μας σε όσους ακόμη δοκιμάζονται από τα ολέθρια αποτελέσματα της. Ελπίζουμε με τη βοήθεια όλων μας και την αρωγή της Πολιτείας να καταφέρουν να επουλώσουν τις πληγές τους.

Κύριε Υπουργέ, ήλθαμε σήμερα εδώ για να κάνουμε μια και μοναδική επισήμανση. Όλες οι αλλαγές που έγιναν από εσάς με τη δημιουργία των νέων δομών και οι ρυθμίσεις που γίνονται σήμερα στο άρθρο 23, ως απορία αυτών των αλλαγών αφορούν σε μια εκπαίδευση που από το 2010 δεν έχει δει μόνιμους διορισμούς. Αφορούν την εκπαίδευση των 20.000 αναπληρωτών. Είναι γνωστό και εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από όλους πως σχολικές μονάδες δεν ανοίγουν, αν δεν βρεθούν εκεί οι αναπληρωτές και πως ακόμα και βασικές δομές όπως και τα χθεσινά ΚΕΔΔΥ τα σημερινά από τα μεταρρυθμιζόμενα από εσάς  ΕΚΕΣΥ δεν λειτουργούσαν και ενδεχομένως να μη λειτουργήσουν και πάλι χωρίς αυτούς και φυσικά δεν θα παραλείψουμε την ειδική αγωγή που λειτουργεί στο σύνολό τους με αναπληρωτές. Αναπληρωτές στους οποίους θα βασιστείτε για να στηρίξετε και το νέο Παιδαγωγικό μοντέλο σχολείου πού πάτε να εφαρμόσετε, που δεν είναι ως μοντέλο κακό, αλλά απαιτείται ακριβώς αντίθετα από όσα νομοθετήσατε μέχρι σήμερα.

Και εδώ δεν μιλάμε για την κρυμμένη αξιολόγηση που σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα σας φωνάζει, σας φωνάζουμε πως εισάγετε με την ανατροφοδοτική αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου. Μεταρρυθμίσατε, λοιπόν, τις δομές της εκπαίδευσης, χωρίς να τολμήσετε την πιο αναγκαία, την πιο σημαντική μεταρρύθμιση τους μόνιμους διορισμούς. Αυτό δείχνει πως θεωρείται ικανή και λειτουργική παιδαγωγική συνθήκη, οι μαθητές κάθε χρόνο να αλλάζουν εκπαιδευτικούς και οι εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο να αλλάζουν την εκπαιδευτική τους πραγματικότητα βιώνοντας το ασυνεχές της προσπάθειάς τους. Αλήθεια, με το δεδομένο αυτό πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι όποιες αλλαγές «ευαγγελίζεται» το Υπουργείο Παιδείας;

Κλείνω απευθυνόμενη στον ίδιο τον Υπουργό. Οι αναπληρωτές που έχετε απέναντί σας, το ξέρετε καλά, πως δεν παρακαλάνε, δεν είναι «επαίτες», είναι όχι μόνο αγωνιστές, αλλά σοβαροί στις διεκδικήσεις τους και αξιοπρεπείς όπως επιβάλλει το λειτούργημά τους γι’ αυτό απαιτούν και την ανάλογη αντιμετώπισή τους. Σας ευχαριστώ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...