Κυριακή, 25/07/2021, 06:44


Home / HEADER-NEWS / Στα 83 του αποφοίτησε από το Γυμνάσιο σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Στα 83 του αποφοίτησε από το Γυμνάσιο σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Δημοσιεύτηκε: 10:44 πμ Ιούλιος 6th, 2018  


Το πείσμα και η ανθρώπινη θέληση κόντρα στις δυσκολίες του σήμερα, αλλά ακόμη περισσότερο τις κακουχίες του ’40. Χαρακτηριστικό παράδειγμα υπομονής και επιμονής ο πατρινός Γιώργος Μελίστας, ο οποίος στα 83 του χρόνια, πήρε απολυτήριο επιπέδου Γυμνασίου, από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Πάτρας. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος και ο εμφύλιος δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση, τα χρόνια πέρασαν όμως η αγάπη του για τα γράμματα ήταν μεγάλη. Διαρκώς σκεφτόταν πως ήθελε να το κάνει. Και η ευκαιρία του δόθηκε από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. 

«Δόξα το Θεό, περάσαμε πολύ ωραία από το σχολείο. Το αγαπούσα και το αγαπάω το σχολείο, αλλά δεν μπόρεσα να το αποκτήσω -το πτυχίο- τότε που ήταν τα χρόνια τα δύσκολα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα και μπόρεσα να μάθω πέντε πράγματα, απο τους καθηγητές μου. Θα μου χρησιμεύσουν στη ζωή μου..» είπε συγκινημένος ο κ. Μελίστας κατά την ειδική τελετή αποφοίτησής του. «Από μικρός το ήθελα αλλά δεν μπορούσα να τα αποκτήσω τότε που ήταν τα χρόνια εκείνα που έπρεπε να το αποκτήσω. Είμαι ευχαριστημένος από το σχολείο και από τους εκπαιδευτές μου» είπε κρατώντας στα χέρια του το απολυτήριο γυμνασίου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ο κος Γιώργος είχε πολύ καλές σχέσεις και με όλους τους συμμαθητές του, μιας και οι οκτώ δεκαετίες ζωής του, του έχουν δώσει τεράστιες εμπειρίες.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει σε ανθρώπους που δεν έχουν τελειώσει τη βασική εκπαίδευση, πτυχίο τρίτης γυμνασίου. Ο κος Γιώργος είναι ένας δραστήριος άνθρωπος παρά τα 83 του χρόνια. Μάλιστα συμμετέχει ακόμη και σε θεατρική ομάδα. Επόμενος στόχος στο μυαλό του, είναι να συνεχίσει τις σπουδές του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο επόμενος στόχος τώρα είναι πώς να πήγαινα πιο πάνω ακόμα και βλέπουμε…»

Ο κος Γ. Μελίστας αποτελεί παράδειγμα προς μίμιση για πολλούς ανθρώπους που θα ήθελαν να βελτιώσουν το γνωστικό τους επίπεδο. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στον νέο κύκλο σπουδών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στην οδό αχαϊκής Συμπολιτείας 20 στο Ζαβλάνι στην Πάτρα, κατά τις απογευματινές ώρες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πηγή : thebest.gr


 

Ένα σχόλιο

  1. Να και μία απρόσμενη χρησιμότης των Σχολείων Δευτέρας Ευκαιρίας, ως εναλλακτικών ΚΑΠΗ! Ένας άνθρωπος που διανύει την 9η δεκαετία της ζωής του δεν έχει ανάγκη φυσικά ούτε από το απολυτήριο ούτε από τις γνώσεις του ΣΔΕ. Όμως έχει ανάκγη να μη κλείνεται στο σπίτι, αλλά να κάνει κάτι δημιουργικό, που τον ευχαριστεί, συναντώντας και άλλους ανθρώπους. Για πολλούς ανθρώπους, ιδίως στερημένους των αγαθών της εκπαιδεύσεως λόγω των συγκυριών, τον ρόλλο αυτόν μπορούν να τον παίξουν τα ΣΔΕ. Τολμώ να πω ότι ίσως είναι χρήσιμα και για όσους έχουν ήδη απολυτήριο!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...