Home / HEADER-NEWS / Προκήρυξη ΜΠΣ Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Προκήρυξη ΜΠΣ Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 2:09 μμ Ιούλιος 4th, 2018  


Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πρόκειται να δεχθεί 10 μεταπτυχιακές/ούς φοιτήτριες/τές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και η διάρκεια σπουδών είναι τέσσερα (4) εξάμηνα. Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτές/οί πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής, πτυχιούχοι Πανεπιστημιακών Τμημάτων της ημεδαπής και ομοταγών, αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι ΤΕΙ.

Οι υπότροφοι του Ι.Κ.Υ. γίνονται δεκτοί καθ’ υπέρβαση, χωρίς να υποβληθούν σε εξεταστική διαδικασία.

Οι ενδιαφερόμενες/οι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητάς από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου 2018, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://ptde.uoi.gr/pms/ Στην ηλεκτρονική δήλωση θα πρέπει να επισυνάψουν σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο pdf) τα ακόλουθα:

1. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας των πτυχίων τους
2. Βιογραφικό Σημείωμα
3. Την πτυχιακή εργασία τους (αν έχουν εκπονήσει)
4. Τις δημοσιεύσεις τους (αν υπάρχουν)

Οι επιτυχούσες/όντες υποψήφιες/οι είναι υποχρεωμένες/οι, προκειμένου να εγγραφούν, να
προσκομίσουν επίσης:

1. Αντίγραφο πτυχίου και λοιπών τίτλων (σε περίπτωση πτυχίου της αλλοδαπής, απαιτείται και η επίσημη αναγνώριση από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ)
2. Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας.
Επιτυχούσα/ών υποψήφια/ος η/ο οποία/ος δεν θα προσκομίσει κάποιο από τα παραπάνω δικαιολογητικά αποκλείεται και τη θέση του καταλαμβάνει η/ο πρώτη/ος επιλαχούσα/ών στη σειρά κατάταξης.

Διαδικασία Επιλογής

Οι υποψήφιες/οι θα εξεταστούν σε γραπτή δοκιμασία σχετική με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (για την εξεταστέα ύλη και βιβλιογραφία βλ. παράρτημα).

Επίσης, θα εξεταστούν σε μία από τις εξής ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, εκτός αν διαθέτουν πιστοποιητικό κατοχής ξένης γλώσσας (Επιπέδου Γ1 και άνω ή και αντίστοιχο με αυτό για τις υπόλοιπες γλώσσες σύμφωνα με τη νομοθεσία και τον Εσωτερικό Κανονισμό, ή είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημίων ξένων χωρών από Τμήματα που η επίσημη γλώσσα διδασκαλίας τους συμπίπτει με κάποια από τις προαναφερόμενες γλώσσες ή είναι πτυχιούχοι Ξένων Φιλολογιών ελληνικών Πανεπιστημίων, οπότε και απαλλάσσονται της συγκεκριμένης εξέτασης. Η γραπτή εξέταση στην ξένη γλώσσα προηγείται και η επιτυχία σε αυτή θεωρείται ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή των υποψηφίων στην εξέταση του γνωστικού αντικειμένου που θα ακολουθήσει.

Τέλος, οι επιτυχούσες/όντες στη γραπτή δοκιμασία θα κληθούν να προσέλθουν σε συνέντευξη.

Για την τελική κατάταξη των υποψηφίων, θα ληφθούν υπόψη ειδικά κριτήρια, όπως: ο βαθμός πτυχίου, ο βαθμός της γραπτής δοκιμασίας, ο βαθμός της συνέντευξης, η πιστοποιημένη παρακολούθηση σεμιναρίων σχετικών με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, οι δημοσιεύσεις της/ου υποψήφιας/ου σε έγκριτα περιοδικά και ο βαθμός της πτυχιακής εργασίας (αν υπάρχει), κ.ά. Ο συντελεστής βαρύτητας καθενός από τα παραπάνω κριτήρια αναφέρεται, αναλυτικά, στο Παράρτημα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα γνωστοποιηθούν οι ακριβείς ημερομηνίες των γραπτών δοκιμασιών (στην ξένη γλώσσα και το γνωστικό αντικείμενο), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το πρώτο ή δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Τμήματος (τηλ.: 2651007187, 2651007455).

Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Καθηγητής Αναστάσιος Μικρόπουλος

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...