Home / Featured / Κατατέθηκε τροπολογία για να συνυπηρετούν οι εκπαιδευτικοί μέχρι 20χλμ απόσταση από τους στρατιωτικούς συζύγους

Κατατέθηκε τροπολογία για να συνυπηρετούν οι εκπαιδευτικοί μέχρι 20χλμ απόσταση από τους στρατιωτικούς συζύγους

Δημοσιεύτηκε: 6:48 μμ Ιούλιος 4th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Κατατέθηκε τροπολογία των Υπουργών Καμμένου – Γαβρόγλου σε σχέδιο νόμου που είναι προς ψήφιση στη Βουλή για  τη συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών-στρατιωτικών με μέγιστη απόσταση τα 20 χλμ.

Αυτό γίνεται καθώς υπήρχαν περιπτώσεις όπου ναι μεν υπηρετούσαν οι εκπαιδευτικοί σύζυγοι στον ίδιο νομό με τον άλλο σύζυγο που ήταν στρατιωτικός, υπήρχαν όμως περιπτώσεις που η σχολική μονάδα απείχε πολλά χλμ και η απόσταση ήταν υπέρμετρα μεγάλη.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση για την αποφυγή τέτοιων πρακτικών που διασαλεύουν τον συνταγματικά προστατευόμενο θεσμό της οικογένειας (άρθρο 21 του Συντάγματος) καθίσταται επιτακτική η ανάγκη συμπλήρωσης της σχετικής πρόβλεψης του άρθρου 21 του ν. 2946/2001 με διάταξη η οποία θέτει μια εύλογη απόσταση (20 χλμ) ανάμεσα στην έδρα της στρατιωτικής μονάδας και την εκπαιδευτική μονάδα που αποσπάται ο /η σύζυγος.


 

6 Σχόλια

  1. Για τα ζευγάρια εκπαιδευτικών καμμιά μέριμνα……όλα για τους στρατιωτικούς

  2. μήπως η εν λόγω διάταξη θα έπρεπε να αφορά και τα ζευγάρια των εκπαιδευτικών?????

  3. Φρόνιμο θα ήταν να υπάρξει και κάποια μέριμνα για τα ζευγάρια εκπαιδευτικών. Αν δεν γίνουν άμεσα διορισμοί, τουλάχιστον να μπορεί ένας μόνιμος εκπαιδευτικός να τραβήξει στην
    οργανική του τον/την σύζυγο αναπληρωτή/τρια, ώστε να συνυπηρετούν και να μην χωρίζουν πια οικογένειες και ζευγάρια. Δε μας φτάνει το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα; Περιμένουμε κάποια στιγμή να νιώσουμε το κράτος δικαίου και πρόνοιας μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας.

  4. Δεν υπαρχει κρατος δικαιου που οι βασεις του ειναι πελατειακες. Δυστυχως εκει επενδυουν οι εκαστοτε κυβερνησεις, στα ψηφαλακια, οσοι αλλωστε ανηκουν στα ειδικα μισθολογια, το στενο δημοσιο τομεα, ειναι γνωστο τοις πασι οτι απολαμβανουν προνομια πασης φυσεως. Απλα θα σας αναφερω για υπενθυμιση του 2100 πυροσβεστες που διοριστηκαν μονιμοι τον περασμενο Μαϊο, και την αδιοριστια χιλαιδων εκπαιδευτικων εδω και μια δεκαετια. Για μισθους να μη μιλησω, ο ξαδερφος μου που διοριστηκε το Μαη ως οδηγος πυροσβεστης 1472 ευρω, οσα παιρνει δλδ ενας Διευθυντης με μαστερ και 26-27 χρονια υπηρεσιας. Καληνυχτα Κεμαλ αυτο το κρατος δεν θα αλλαξει ποτε…

  5. «…αποφυγή τέτοιων πρακτικών που διασαλεύουν τον συνταγματικά προστατευόμενο θεσμό της οικογένειας (άρθρο 21 του Συντάγματος)..,» : Πώς ακριβώς προστατεύεται ο θεσμός της οικογένειας που κάθε χρόνο είμαστε και αλλού; Για να έχω και καλό ερώτημα, αυτή η ρύθμιση αφορά και τους αναπληρωτές;

    • Ο θεσμός της οικογένειας σ’ αυτό το τριτοκοσμικό κράτος που ζούμε προστατεύεται μόνο όταν έχεις 4 παιδιά και είσαι πολύτεκνος. Τότε για να είσαι μαζί με τα παιδιά σου ως αναπληρωτής τρως τη θέση κάποιου κορόιδου που έχει φτύσει αίμα για να μαζέψει τα μόριά του! Οι υπόλοιποι οικογενειάρχες με 1 ή 2 παιδιά να κόψουν το λαιμό τους.
      Το ελληνικό κράτος υπάρχει για να διασφαλίζει μόνο τα δικαιώματα των πολυτέκνων και των μειοψηφιών/αναξιοπαθούντων! Οι υπόλοιποι έχουν μόνο υποχρεώσεις.
      Αλλά αφού τα ανεχόμαστε και τους ανεχόμαστε καλά μας κάνουν….

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...