Home / Featured / Γραπτό διαγωνισμό προτείνει το ΑΣΕΠ για αξιοκρατική και αξιόπιστη επιλογή εκπαιδευτικών! Έλλειψη επικοινωνίας με το ΙΕΠ.

Γραπτό διαγωνισμό προτείνει το ΑΣΕΠ για αξιοκρατική και αξιόπιστη επιλογή εκπαιδευτικών! Έλλειψη επικοινωνίας με το ΙΕΠ.

Δημοσιεύτηκε: 11:59 μμ Ιούλιος 3rd, 2018  


Συνέχισαν να υπάρχουν προβλήματα κατά τη διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής με κυριότερο την έλλειψη επικοινωνίας με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) όσον αφορά τις συνάφειες των τίτλων σπουδών.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων το Α.Σ.Ε.Π. στην Ετήσια Έκθεση για το 2017, η οποία δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ.

Επίσης αναφέρει πως οι ενστάσεις των υποψηφίων αναπληρωτών μειώθηκαν σημαντικά σε σχέση με το 2016, προτείνει δε διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού «που θα δώσει την ευκαιρία αξιοκρατικής και αξιόπιστης επιλογής, αλλά και θα επιτρέψει τη συμμετοχή νεότερων υποψηφίων οι οποίοι, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν θα διοριστούν ποτέ χωρίς προϋπηρεσία.»

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Α.Σ.Ε.Π.

» Προσλήψεις εκπαιδευτικών:

 Τα προβλήματα κατά τη διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου τρίτου του ν. 4395/2016 και του άρθρου 46 του ν. 4465/2017 συνέχισαν να υπάρχουν με κυριότερο την έλλειψη επικοινωνίας με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) όσον αφορά τις συνάφειες των τίτλων σπουδών. 

Πάντως, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο (2016), οι ενστάσεις των υποψηφίων αναπληρωτών μειώθηκαν σημαντικά

Προτείνεται και πάλι η διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού που θα δώσει την ευκαιρία αξιοκρατικής και αξιόπιστης επιλογής αλλά και θα επιτρέψει τη συμμετοχή νεότερων υποψηφίων οι οποίοι, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν θα διοριστούν ποτέ χωρίς προϋπηρεσία.»

Γκρίνια και από το ΑΣΕΠ για την απουσία διαγωνισμού για την μονιμοποίηση εκπαιδευτικών. Μπορεί το ΑΣΕΠ να τον αναλάβει

http://seepea-stella.blogspot.com


 

Ένα σχόλιο

  1. Επί τέλους, μίλησε το ΑΣΕΠ, το οποίο επί αρβανιτόπουλου, όταν τέθηκαν στην διαθεσιμότητα και καθηγητές που είχαν διοριστεί με γραπτό διαγωνισμό, σιωπούσε… αιδημόνως. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

    Εξυπακούεται πως ο μόνος αντικειμενικός, αδιάβλητος και δίκαιος τρόπος για μόνιμο διορισμό πρέπει να είναι ο τύπου Πανελλαδικών γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Να μην επαναληφθούν όμως τα εγκλήματα του παρελθόντος:

    1) Να υπάρχει πάλι, από την αρχή, μεταβατική περίοδος ποσοστώσεως. Οι διορισμοί να γίνονται βαθμιαία κατά 20% και 80% μέσω ΑΣΕΠ/προϋπηρεσίας, με το ποσοστό των διοριζομένων μέσω γραπτού διαγωνισμού να αυξάνεται κατά 20% ανά διετία, να γίνει δε 100% σε 10 χρόνια από φέτος.

    2) Δεν πρέπει επ’ ουδενί διαγωνιζόμενοι σε διαφορετικά μαθήματα να διαγωνίζονται για τις ίδιες θέσεις, όπως είχε γίνει επανειλημμένως άδικα των αδίκων εις βάρος των Φυσικών και υπέρ των εχόντων ευκολότερα μαθήματα Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων.

    3) Επιτυχόντες να θεωρούνται μόνον οι διοριστέοι, όχι όλοι όσοι γράφουν πάνω από την «βάση». Εννοείται πως οι διοριστέοι θα πρέπει να έχουν γράψει σε όλα τα μαθήματα και κατά μέσον όρο πάνω από 14/20.

    4) Αν υπάρχουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, να υπάρχει και αρνητική βαθμολογία. Δεν είναι δυνατόν να μοριοδοτούνται απαντήσεις που δίνονται στα κουτουρού.

    5) Τέλος, να υπάρχει ρητή πρόβλεψη πως αν για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. τέταρτο, πέμπτο, νυοστό μνημόνιο) δεν διορίζεται κάποιος επιτυχών εντός διετίας, να θεωρείται διοριστέος και να τοποθετείται στην κορυφή του πίνακα διοριστέων και για την επόμενη ή τις επόμενες διετίες μέχρις ότου διοριστεί και μετά να γίνεται υπολογισμός του πόσοι θα είναι διοριστέοι για την επόμενη διετία. Δεν είναι δυνατόν να τρέχουν στα δικαστήρια οι άνθρωποι για τα αυτονόητα.

    Έγραψα όσα έγραψα χωρίς ίδιον συμφέρον, με γνώμονα την δικαιοσύνη και την επιδίωξη να επιλέγονται για διορισμό οι καλλίτεροι. Ελπίζω κάποιος στο υπουργείο Παιδείας να τα διαβάσει τώρα και να τα εισηγηθεί, ώστε να γίνουν νόμος. Πρέπει τα νομοσχέδια να ξεκινούν σε σωστές βάσεις. Η πολιτική ηγεσία να αφουγκράζεται των παλμό της κοινωνίας, διαβάζοντας τα σχόλια των εκπαιδευτικών σε σχετικά ζητήματα. Όταν αναρτώνται τα ήδη αποφασισθέντα από ασχέτους νομοσχέδια προς διαβούλευση, είναι πολύ αργά. Το στραβό δέντρο είναι δύσκολο, για να μη πω αδύνατον να ισιώσει.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...