Τελευταία Νέα

Τρίτη, 28/06/2022, 12:33


Home / HEADER-NEWS / ΕΝΕΛΕΑ – Για άλλη μια φορά δεν δίνεται σε διαβούλευση το μεγαλύτερο μέρος ενός νομοσχεδίου

ΕΝΕΛΕΑ – Για άλλη μια φορά δεν δίνεται σε διαβούλευση το μεγαλύτερο μέρος ενός νομοσχεδίου

Δημοσιεύτηκε: 10:03 μμ Ιούλιος 30th, 2018  


Αρχικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση, όμως λόγω των θερινών διακοπών όλα τα μέλη του Δ.Σ. βρίσκονται εκτός Αττικής στις ιδιαίτερες πατρίδες τους αφού ουδείς ανέμενε τέτοιον αιφνιδιασμό τέλη Ιουλίου. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι γι άλλη μία φορά το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να μην δώσει σε δημόσια διαβούλευση το μεγαλύτερο μέρος ενός νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα μόνον τα άρθρα για τα Πανεπιστήμια δόθηκαν σε διαβούλευση δηλαδή 15 άρθρα, ενώ τα υπόλοιπα 21 άρθρα («Λοιπές διατάξεις») ουδέποτε δόθηκαν ενώ έγιναν γνωστά μόνον όταν το ν/σ πήγε στη Βουλή.     

Επί της ουσίας, για τις διατάξεις που αφορούν τα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια – Λύκεια συμφωνούμε διότι:

  1. Είναι αποτέλεσμα μελέτης της ομάδας εργασίας (120017/Δ3/20.7.2016) που συστάθηκε επί Υπουργού κ.Φίλη και η οποία πέτυχε – κατά γενική ομολογία – στο έργο της αναμόρφωσης των σχολείων αυτών (βλ. Ν.4415/16 ΦΕΚ 159 τ.Α΄ άρθρο 48).
  2. Κατόπιν μελέτης μας, προκύπτει ότι είναι αναγκαία η τετραετής διάρκεια του ειδικού αυτού σχολείου όπως και οι λοιπές διαφοροποιήσεις, π.χ. το προγραμμά του, από τα εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ετίθετο και πρακτικό ζήτημα ακόμα και για την ανάγκη ύπαρξής του.

    Εκφράζουμε τέλος τις ενστάσεις μας για το κάτα πόσο είναι σε θέση να γίνουν τα προβλεπόμενα στο ίδιο άρθρο από τη “Μονάδας ειδικής Αγωγής του ΙΕΠ” όπως π.χ. τα αναλυτικά προγράμματα των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. όπως άλλωστε και κάθε άλλου ειδικού σχολείου της δευτεροβάθμιας ειδικής εκπαίδευσης.

 

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...