Home / Featured / Δυο μεταπτυχιακά που ενδιαφέρουν εκπαιδευτικούς 22/7

Δυο μεταπτυχιακά που ενδιαφέρουν εκπαιδευτικούς 22/7

Δημοσιεύτηκε: 8:49 μμ Ιούλιος 22nd, 2018  


Δυο μεταπτυχιακά του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που ενδιαφέρουν τους εκπαιδευτικούς δέχονται αιτήσεις αυτή την περίοδο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε βασικές πληροφορίες:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΔΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής: Διδακτική των Μαθηματικών» ακαδημαϊκού έτους 2018-2019

Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Διδακτική
των Μαθηματικών», που διοργανώνουν τα τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου
Δυτικής Μακεδονίας, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,
Προσχολικής Aγωγής και Eκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και Παιδαγωγικό Tμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν αίτηση για την κάλυψη σαράντα (40) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών. Το Δ.Π.Μ.Σ. «Επιστήμες της Αγωγής:

Διδακτική των Μαθηματικών» απονέμει:

Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο
«Επιστήμες της Αγωγής: Διδακτική των Μαθηματικών» στις εξής ειδικεύσεις:
Α) Μαθηματική εκπαίδευση Α΄ Ηλικιακού Κύκλου (5-12 χρόνων)
Β) Μαθηματική εκπαίδευση Β΄ Ηλικιακού Κύκλου (13-18 χρόνων)

Την ευθύνη και τη διοικητική υποστήριξη του προγράμματος αναλαμβάνει το Παιδαγωγικό
Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Π.Δ.Μ. Ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 ορίζεται σε σαράντα (40) μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 2.400 €, τα οποία θα καταβάλλονται σε τρεις δόσεις (800€ στην έναρξη κάθε εξαμήνου).

Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται δια ζώσης και με τη χρήση συστημάτων σύγχρονης και ασύγχρονης διδακτικής επικοινωνίας. Τα μαθήματα δια ζώσης θα διεξάγονται κατά κύκλους Παρασκευές και Σάββατα στην Θεσσαλονίκη.

Για τη λήψη του Δ.Μ.Σ. απαιτούνται συνολικά ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες (ECTS). Οι
πιστωτικές μονάδες κατανέμονται ως εξής: 30 ECTS για τα μαθήματα του α΄ εξαμήνου, 30 ECTS για τα μαθήματα του β΄ εξαμήνου και 30 ECTS για τη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από τις 18 Ιουλίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η ακριβής ημερομηνία της λήξης ή παράτασης των εγγραφών θα ανακοινωθεί. Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα:

Αίτηση

Προκήρυξη ΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19

Το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να λειτουργήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία» (Φ.Ε.Κ. 2865/18.07.2018, τ. Β’) το οποίο απονέμει:

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις
«Επιστήμες της Αγωγής: Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία» Ή Education Sciences: Management and Administration in Education – Educational Leadership

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019 θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. τριάντα πέντε (35) μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες.

Στο Π.Μ.Σ. «Επιστήμες της Αγωγής: Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία» γίνονται δεκτοί κάτοχοι πτυχίου του πρώτου κύκλου σπουδών ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης, μπορούν να γίνουν δεκτοί και πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου ή άλλων Ανωτάτων Σχολών, μετά από απόφαση της Συνέλευσης. Υποψήφιοι μπορούν να είναι και τελειόφοιτοι φοιτητές, οι οποίοι θα έχουν περατώσει επιτυχώς τις υποχρεώσεις των προπτυχιακών σπουδών τους πριν από τη λήξη των εγγραφών και θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο ΠΜΣ.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 μέχρι και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Η αίτηση υποψηφιότητας πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://edumal.eled.uowm.gr.

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 2.300€, τα οποία θα καταβάλλονται σε τρεις δόσεις (μέσω διαδικασίας που θα υποδειχθεί):
Α’ δόση: 900 €, μετά από την ανακοίνωση των επιτυχόντων/ουσών και κατά την εγγραφή τους στο ΠΜΣ,
Β’ δόση: 900 €, στην έναρξη του Β’ εξαμήνου (1ο δεκαπενθήμερο),
Γ’ δόση: 500 €, πριν από την έναρξη του Γ’ εξαμήνου και τη διαδικασία ανάθεσης της ευθύνης εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη εγγραφής ή διακοπής της φοίτησης, το ποσό των διδάκτρων το οποίο έχει ήδη καταβληθεί, δεν επιστρέφεται. Απαλλάσσονται από τα τέλη φοίτησης οι μεταπτυχιακοί/κές φοιτητές/τριες του Π.Μ.Σ. σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει η κείμενη νομοθεσία (άρ. 35, παρ. 2, Ν.4485/17).


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...