Home / Featured / Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για μονιμοποίηση συμβασιούχων που όμως δεν τους διασφαλίζει όλους

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για μονιμοποίηση συμβασιούχων που όμως δεν τους διασφαλίζει όλους

Δημοσιεύτηκε: 10:17 πμ Ιούλιος 8th, 2018  


Συνταγή που ακολουθήθηκε στις προσλήψεις στους Δήμους φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί και για τους εργαζόμενους «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως εξάγεται από τα δελτία τύπου που δημοσιεύτηκαν μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Υπ. Εσωτερικών μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και της Αναπληρώτριας Υπουργού  Εργασία, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου με τους εκπροσώπους των συλλόγων και των σωματείων εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», επιβεβαιώθηκε, επίσης, η σταθερή θέση υπέρ της οριστικής διασφάλισης της εργασίας των απασχολούμενων στο πρόγραμμα, οι οποίοι προσφέρουν επί χρόνια τις υπηρεσίες τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή αναζητείται η πιο ισχυρή νομική επιλογή, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ο μόνιμος χαρακτήρας της απασχόλησής τους, πάντα σε συμφωνία με το Σύνταγμα και τα όσα προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ.

Με τη σειρά τους οι Εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αναφέρουν μεταξύ άλλων σε δελτίο τύπου τους πως  από την πλευρά ωστόσο  των αρμόδιων Υπουργείων επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης για την προκήρυξη των θέσεων των εργαζομένων που όμως  σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζει το σύνολο των εργαζομένων.

Σημειώνουμε ως xenesglosses.eu ότι στην προκήρυξη 3κ/2018 υπήρχαν περιπτώσεις εργαζόμενων σε κατά τόπους Δήμους που έμεινε εκτός διορισμού αν και εργάζονταν σε ποσοστά που ξεπερνούν το 80%!

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...