Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 29/07/2021, 15:33


Home / Featured / Το ΑΣΕΠ για το τεστ δεξιοτήτων

Το ΑΣΕΠ για το τεστ δεξιοτήτων

Δημοσιεύτηκε: 9:40 μμ Ιούλιος 3rd, 2018  


i. Τεστ δεξιοτήτων: Tο τεστ δεξιοτήτων διεξήχθη για πρώτη και τελευταία φορά το 2008 (παρ. 3, άρθρο 8, ν. 3051/2002), μολονότι το άρθρο 8 παρ. 1 του ν. 3812/2009 προβλέπει τη διεξαγωγή του μία φορά κάθε δύο χρόνια τουλάχιστον.

Θα πρέπει είτε να καταργηθεί η σχετική διάταξη αφού παραμένει αδρανής εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, είτε να προγραμματισθεί η διεξαγωγή ενός τέτοιου τεστ, η προετοιμασία του οποίου βέβαια θα είναι πολύμηνη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Από πλευράς ΑΣΕΠ εκτιμάται ότι το οικονομικό και χρονικό κόστος από τη διεξαγωγή ενός τέτοιου τεστ θα αντισταθμιστεί από το όφελος λόγω της επιλογής αντικειμενικά καταλληλότερων υποψηφίων αλλά και της δυνατότητας που θα δοθεί να καταργηθούν άλλα τυπικά κριτήρια (π.χ. βαθμός πτυχίου) ή να μειωθεί η βαρύτητά τους (π.χ. συνάφεια μεταπτυχιακών) κάτι που θα μειώσει τις καθυστερήσεις που σημειώνονται κατά την έκδοση των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων και του εν συνεχεία ελέγχου τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...