Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 24/02/2021, 22:39


Home / Featured / Το ΑΣΕΠ για το τεστ δεξιοτήτων

Το ΑΣΕΠ για το τεστ δεξιοτήτων

Δημοσιεύτηκε: 9:40 μμ Ιούλιος 3rd, 2018  


i. Τεστ δεξιοτήτων: Tο τεστ δεξιοτήτων διεξήχθη για πρώτη και τελευταία φορά το 2008 (παρ. 3, άρθρο 8, ν. 3051/2002), μολονότι το άρθρο 8 παρ. 1 του ν. 3812/2009 προβλέπει τη διεξαγωγή του μία φορά κάθε δύο χρόνια τουλάχιστον.

Θα πρέπει είτε να καταργηθεί η σχετική διάταξη αφού παραμένει αδρανής εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, είτε να προγραμματισθεί η διεξαγωγή ενός τέτοιου τεστ, η προετοιμασία του οποίου βέβαια θα είναι πολύμηνη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ξεκινά ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών ηλικίας 16 ετών και άνω στα ειδικά σχολεία

Από πλευράς ΑΣΕΠ εκτιμάται ότι το οικονομικό και χρονικό κόστος από τη διεξαγωγή ενός τέτοιου τεστ θα αντισταθμιστεί από το όφελος λόγω της επιλογής αντικειμενικά καταλληλότερων υποψηφίων αλλά και της δυνατότητας που θα δοθεί να καταργηθούν άλλα τυπικά κριτήρια (π.χ. βαθμός πτυχίου) ή να μειωθεί η βαρύτητά τους (π.χ. συνάφεια μεταπτυχιακών) κάτι που θα μειώσει τις καθυστερήσεις που σημειώνονται κατά την έκδοση των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων και του εν συνεχεία ελέγχου τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το ΦΕΚ του νόμου που αφορά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, το Ανώτατο Όριο Φοίτησης και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία 

Από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...