Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 28/07/2021, 23:49


Home / Featured / Από σήμερα λειτουργεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας με εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Από σήμερα λειτουργεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας με εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύτηκε: 10:05 πμ Ιούλιος 27th, 2018  


Ενέργειες στήριξης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την αντιμετώπιση των συνεπειών των ολέθριων πυρκαγιών

      Συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγονται τα σχολεία των περιοχών που πλήγηκαν από τη θανατηφόρα πυρκαγιά) είχε χθες αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την παρουσία του προέδρου της Π.Ο.Ε.Δ. Φίλιου Φυλακτού, ο οποίος μετέφερε την απόφαση των κυπριακών εκπαιδευτικών οργανώσεων για οικονομική στήριξη προς τους πληγέντες. 

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τις επιπτώσεις, σε επίπεδο απωλειών ζωών και υλικό, που είχε η καταστροφή στους μαθητές και τις οικογένειές τους, στους εκπαιδευτικούς και στις σχολικές μονάδες. Ανταλλάχθηκαν προτάσεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης όλων των παραπάνω σε υλικό και εκπαιδευτικό – υποστηρικτικό επίπεδο και συμφωνήθηκε η ύπαρξη διαρκούς διαύλου επικοινωνίας ώστε να πραγματοποιούνται άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ανακοίνωσε την απόφασή του για την παρουσία μελών του στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας την Παρασκευή 27 Ιουλίου, σχολείο το οποίο ορίστηκε να αναλάβει την απασχόληση παιδιών σχολικής ηλικίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι για όλο το αμέσως επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα. 

Τονίσαμε την σπουδαιότητα της συνεισφοράς των εκπαιδευτικών που θα βρίσκονται εκεί με δική τους πρωτοβουλία επισημαίνοντας παράλληλα ότι αποτελεί βασικότατη υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας να φροντίσει άμεσα (από την πρώτη καταγραφή των παιδιών που θα συμμετέχουν) για την πρόσληψη εκπαιδευτικών καθώς και επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού το οποίο θα αναλάβει την ολόπλευρη στήριξη των παιδιών αυτών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το ίδιο επεσήμανε και ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην επιτροπή των κατασκηνώσεων του Υπουργείου Παιδείας, όταν η επιτροπή επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αγγελόπουλο για να του ανακοινώσει την ομόφωνη απόφασή της για διάθεση των κατασκηνώσεων σε πυρόπληκτες οικογένειες.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όπως έχει ήδη ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή θα στηρίξει έμπρακτα τους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν στη δίνη της καταστροφής και θα προχωρήσει στην ανάληψη όλων των πρωτοβουλιών που μπορεί στην κατεύθυνση συμπαράστασης  στους πληγέντες.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...