Home / HEADER-NEWS / Αύξηση του ποσοστού για δυνατότητα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών σε Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Αύξηση του ποσοστού για δυνατότητα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών σε Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Δημοσιεύτηκε: 10:02 μμ Ιούλιος 27th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στο 50% αντί για το 35% θα ανέρχεται το ποσοστό των εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Ιόνιο.  Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι δίνεται η δυνατότητα στα δυο Πανεπιστήμια να έχουν ΠΜΣ εξ αποστάσεως σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 50%  λόγω του ότι είναι απομακρυσμένα  και η πρόσβαση πιο δύσκολη σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα. Για το θέμα αυτό ο Ειδικός Αγορητής των ΑΝΕΛ κ. Κατσίκης δήλωσε:

«Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα μπορούν να προσφέρουν εξ αποστάσεως παρακολούθηση προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 50%, ρύθμιση η οποία κρίνεται λογική αλλά και ρεαλιστική, ανακουφίζοντας οικονομικά όσους επιθυμούν να σπουδάσουν και αδυνατούν λόγω κόστους διαμονής, καθώς και λόγω του ότι είναι απομακρυσμένα ιδρύματα και η πρόσβαση σε αυτά κρίνεται πιο δύσκολη, σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα.»

Πιο αναλυτικά η διάταξη αναφέρει:

Στο ν. 4485/2017 (Α΄ 114) γίνονται οι εξής τροποποιήσεις:

α) Στο τέλος της παρ. 3 του άρθρου 30 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Ειδικά για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο το ποσοστό του προηγούμενου εδαφίου δεν υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%).».

Το χωρίο όπου γίνεται η προσθήκη αναφέρει:

Π.Μ.Σ. οργανώνονται και λειτουργούν σε αυτοδύναμα Τμήματα που παρέχουν σπουδές πρώτου κύκλου. Μη αυτοδύναμα Τμήματα των Α.Ε.Ι. μπορεί να συμμετέχουν σε διατμηματικά ή διιδρυματικά Π.Μ.Σ. μόνο σε συνεργασία με αυτοδύναμα Τμήματα, σύμφωνα με το άρθρο 43. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η διδασκαλία μαθημάτων με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε ποσοστό μεγαλύτερο του τριάντα πέντε τοις εκατό (35%), σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται στον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών, που προβλέπεται στο άρθρο 45.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...