Home / Featured / 8 οι περιπτώσεις συναδέλφων εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα μετά την καταστροφή

8 οι περιπτώσεις συναδέλφων εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα μετά την καταστροφή

Δημοσιεύτηκε: 4:46 μμ Ιούλιος 29th, 2018  


Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί στο Μάτι και στον Νέο Βουτσά και σε σχέση με τους συναδέλφους μας που κατοικούν στην περιοχή.

Γενικότερα η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, καθώς η φωτιά έχει αποτεφρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, το δάσος αποτελεί παρελθόν αφού η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα. Το μέγεθος της καταστροφής  είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες συνάνθρωποί μας, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά,   και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι .

Εκφράζω  την οδύνη μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια  για τις ανθρώπινες απώλειες .

Ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί τις εξελίξεις.  Έτσι την επόμενη ημέρα της καταστροφής δηλαδή το πρωί της Τρίτης 24-7-2018 προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους συναδέλφους μας που γνωρίζαμε ότι κατοικούν μέσα στις πυρόπληκτες περιοχές. Επίσης έγινε προσπάθεια να επικοινωνήσουμε και με τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων. Μέσα από την επικοινωνία αυτή, μέχρι αυτήν τη στιγμή,  συγκεντρώσαμε τα παρακάτω στοιχεία και σας τα μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη :

  • Δυστυχώς συναδέλφισσα, συνταξιούχος, είναι μέσα στους συνανθρώπους μας  που χάθηκαν
  • Τρεις  κατοικίες συναδέλφων καταστράφηκαν τελείως από τη φωτιά
  • Τέσσερις κατοικίες συναδέλφων έπαθαν σοβαρές ζημιές, όπως και η οικοσκευή τους, και δεν είναι κατοικήσιμες αυτήν τη στιγμή.
  • Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας επισκεφθήκαμε την πληγείσα περιοχή για να προσφέρουμε βοήθεια. Όπου ήταν δυνατή η πρόσβαση  επισκεφθήκαμε τις κατοικίες των συναδέλφων που είχαν πληγεί αλλά και  σχολικές μονάδες (έχει υποστεί αρκετές ζημιές το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Π.Ν.Α Ραφήνας ,που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου). Τις επόμενες ημέρες επισκεφθήκαμε και πάλι την περιοχή και ήμασταν σε διαρκή  τηλεφωνική επικοινωνία με συναδέλφους που ήθελαν βοήθεια ή δήλωναν την διάθεσή τους να προσφέρουν.
  • Επικοινωνία υπήρχε, επίσης, με τον Πρόεδρο της Δ.Ο.Ε.  και τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Την Παρασκευή κλιμάκιο του Υπουργείου συναντήθηκε στην περιοχή με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ, τον Δήμαρχο Ραφήνας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Δελμούζος»  και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του  Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας – Νέας Μάκρης  και επισκέφθηκε το 1ο Δ.Σ. Ραφήνας, το Δ.Σ. Αγίας Μαρίνας και τις παρακείμενες κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας. 

Μερικοί  συνάδελφοι μας ενημέρωσαν για κάποιες οικογένειες μαθητών μας που είχαν άμεση ανάγκη στήριξης. Σε πρώτη φάση φροντίσαμε να τους παραδοθούν μέσω δομής εθελοντών τρόφιμα και είδη ρουχισμού.

Τέλος επειδή αρκετοί Πρόεδροι Συλλόγων Εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα τηλεφωνούσαν και ήθελαν να συνδράμουν οικονομικά το Δ.Σ. του Συλλόγου  εξέδωσε ανακοίνωση – έκκληση για οικονομική στήριξη προς  τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά.

Όπως έχουμε πει πιστεύουμε ότι το σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι και να είμαστε εκεί, όταν θα σβήσουν οι προβολείς της δημοσιότητας και οι συνάνθρωποί μας θα μείνουν μόνοι με τις στάχτες τους. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνεχίζει να παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις και σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τους πληγέντες συναδέλφους μας και για την ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Για άλλη μια φορά καλώ τους συναδέλφους μας για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν να επικοινωνούν με τα μέλη του ΔΣ του  συλλόγου μας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...