Σάββατο, 04/12/2021, 22:46


Home / Featured / Το Υπουργείο ανάγκασε μαθητές να υπογράψουν ψευδείς δηλώσεις του ν. 1599/1986

Το Υπουργείο ανάγκασε μαθητές να υπογράψουν ψευδείς δηλώσεις του ν. 1599/1986

Δημοσιεύτηκε: 12:07 μμ Ιούνιος 23rd, 2018  


Ναύπλιο, 22 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Γιάννης Ανδριανός: “Χωρίς όρια η ανευθυνότητα του Υπουργείου Παιδείας – Ζήτησε από τους μαθητές των ΕΠΑΛ να υποβάλουν ψευδείς δηλώσεις”
Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανευθυνότητα του Υπουργείου Παιδείας έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο καθώς με εντελώς απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές μεθοδεύσεις ζήτησε από τους μαθητές των ΕΠΑΛ να υποβάλουν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις για να καλύψει νέα του ολιγωρία.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο της 19ης Ιουνίου ανακάλεσε εκδοθέντες απολυτήριους τίτλους από τα ΕΠΑΛ και κάλεσε τα σχολεία να απαιτήσουν από τους αποφοίτους να υποβάλουν υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία να αναφέρεται ότι ουδέποτε παρέλαβαν το απολυτήριο. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση τον παιδαγωγικό ρόλο του Κράτους. Την επόμενη μέρα, το Υπουργείο έσπευσε κακήν-κακώς να διορθώσει αυτή την απαράδεκτη απαίτηση ζητώντας από τους αποφοίτους να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ότι παρέλαβαν τον τίτλο, αλλά δεν τον έχουν πλέον στην κατοχή τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγκύκλιος: Αιτήσεις μετάταξης/απόσπασης εκπαιδευτικών

Η νέα αυτή ολιγωρία του Υπουργείου έρχεται να προστεθεί στο προηγούμενο αντίστοιχο λάθος με τον αλγόριθμο του myschool για την έκδοση αποτελεσμάτων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καθώς και με την εγγραφή των μαθητών από τα Γυμνάσια στα Γενικά Λύκεια και την ανανέωση της εγγραφής τους από την Α’ στη Β’ και από τη Β’ στη Γ’ τάξη των Γενικών Λυκείων. Είναι η πρώτη όμως φορά που το Υπουργείο κάλεσε μαθητές να υποβάλουν καταφανώς ψευδή υπεύθυνη δήλωση για την κάλυψη δικών του σφαλμάτων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2022

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στα ζητήματα που εγείρονται, να αποδώσει ως οφείλει προσωπικά και άμεσα ευθύνες εκεί όπου ανήκουν, τόσο για την εντελώς απαράδεκτη αυτή μεθόδευση, όσο και για το λάθος στα εκδοθέντα απολυτήρια που ταλαιπωρεί αχρείαστα τους μαθητές και τις οικογένειές τους και και να λάβει κάθε προσήκον μέτρο ώστε η αυτή σειρά των σφαλμάτων από πλευράς Υπουργείου να σταματήσει επιτέλους εδώ».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσληψη 146 εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Γενικής Εκπαίδευσης

Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι προσλαμβάνονται 146 εκπαιδευτικοί, κλάδων ...