Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 05/08/2021, 21:42


Home / HEADER-NEWS / Τοποθετηση του ΣΑΝ για το μεταφορικό ισοδύναμο και την έκπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου

Τοποθετηση του ΣΑΝ για το μεταφορικό ισοδύναμο και την έκπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου

Δημοσιεύτηκε: 2:44 μμ Ιούνιος 26th, 2018  


Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

Αρ. Μητρώου: 30155/2014

sylanny2014@gmail.com

Τηλ. : 6945966155/6948577400                                                                                                                        

Αθήνα, 26/6/2018

Αρ. Πρωτ. : 7

ΠΡΟΣ :  Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

κο. Κουρουμπλή Παναγιώτη.

ΚΟΙΝ. : 1. Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

κο. Σαντορινιό Νεκτάριο.

  1. Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Θέμα: «Θεσμοθέτηση της έκπτωσης 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους  αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.»

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας σχετικά με την κατάθεση στη Βουλή του Νομοθετικού Πλαισίου που προβλέπει την πιλοτική εφαρμογή, από 1ης Ιουλίου 2018, του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Παράλληλα, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση του Συλλόγου μας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, προκειμένου να καταθέσουμε τις απόψεις μας.

Πρόκειται για ένα μέτρο ανταποδοτικού χαρακτήρα, το οποίο συμβάλλει στην οικονομική ελάφρυνση των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών, καθώς και στην οικονομική ενίσχυση των περιοχών αυτών. Το Μ.Ι. περιλαμβάνει την εναρμόνιση του κόστους μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων, με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς, με το κόστος που ίσχυε στα μέσα χερσαίας μεταφοράς για την ίδια απόσταση, επιδοτώντας την οικονομική διαφορά που προκύπτει. Επίσης, πρόκειται για ένα μέτρο οικονομικής ελάφρυνσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στις νησιωτικές περιοχές, που θα εφαρμοσθεί το εν λόγω μέτρο και που καλούνται να μετακινηθούν από και προς τον τόπο συμφερόντων τους, τουλάχιστον τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Αξίζει να επισημάνουμε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως τόσο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, όσο και οι άλλες κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται να κάνουν χρήση του Μ.Ι. θα επωφεληθούν οικονομικά, καθώς το εν λόγω μέτρο ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο σε συγκεκριμένες περιόδους μετακίνησης, όπως Χριστούγεννα, Πάσχα, κτλ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Παρατηρούμε, ωστόσο, πως ενώ το Μ.Ι. θα ισχύσει για πλήθος νησιών του Ιονίου, Σποράδων, Αργοσαρωνικού, Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου η Κρήτη, η Εύβοια και η Λευκάδα. Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως στα παραπάνω νησιά προσλαμβάνονται κάθε χρόνο χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καλούνται να ανταποκριθούν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα επιβαρυνόμενοι το ιδιαίτερα υψηλό κόστος μετακίνησης, σίτισης και στέγασης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται ως μόνιμοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Πολλοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται, επίσης, να υποβάλλουν παραίτηση, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις παραπάνω υποχρεώσεις. Για αυτό το λόγο αιτούμαστε τη θεσμοθετημένα συνέχιση της έκπτωσης 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που δικαιούνται οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές, όπως αυτή αποφασίστηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και εφαρμόσθηκε με επιτυχία τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη.

Αιτούμαστε, επίσης, να εξετάσετε τη δυνατότητα χρήσης της παραπάνω έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και από τα προστατευόμενα μέλη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια περαιτέρω διευκρίνιση.

Για το Δ.Σ. του Σ.Α.Ν.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΠΑΝΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΆΚΗ


 

Ένα σχόλιο

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται ως μόνιμοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Σε συνέχεια του από 2/8/2021 σχετικού δελτίου τύπου, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ...