Home / Featured / Συζήτηση για τον τρόπο ανάληψης υπηρεσίας, τις προσλήψεις σε ΖΕΠ και την πιστοποίηση ΤΠΕ

Συζήτηση για τον τρόπο ανάληψης υπηρεσίας, τις προσλήψεις σε ΖΕΠ και την πιστοποίηση ΤΠΕ

Δημοσιεύτηκε: 7:47 μμ Ιούνιος 25th, 2018  


ΠΑΣΑΔ : Ανάληψη Υπηρεσίας, ΖΕΠ, πιστοποίηση σε ΤΠΕ

– Τρόπος ανάληψης υπηρεσίας

Συνάδελφοι, συζητήσαμε με τη Δ/ντρια Προσωπικού για τους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε ανάληψη υπηρεσίας στις Δ/νσεις, μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής μας και προτείναμε να διερευνηθεί και το να γίνεται η ανάληψη, αμέσως μετά την ανακοίνωση των ονομάτων, στις οικείες μας διευθύνσεις. Ζητήσαμε επίσης μέχρι να προχωρήσει η «ηλεκτρονική υπογραφή» να γίνεται ανάληψη ηλεκτρονικά, μέσω ΟΠΣΥΔ και όποιων επιπλεον προσωπικών στοιχείων θεωρεί αναγκαία το ΕΣΠΑ. Θέλουμε να ελπίζουμε πως συζήτηση που θ’ ακολουθήσει θα έχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

– ΖΕΠ

Γίνεται ήδη η προεργασία, μας ενημέρωσαν, ώστε οι πιστώσεις που θα διατεθούν και οι οποίες ζητήσαμε να είναι αυξημένες (προκειμένου ν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που βιώνουμε στα σχολεία) να δοθούν σε δύο φάσεις. Ο αρχικός σχεδιασμός είναι να γίνουν και οι δύο τον Σεπτέμβρη, με την πρώτη να τοποθετείται από 1 έως 5 και τη δεύτερη να τοποθετείται μετά τις 20.

– Πιστοποίηση σε ΤΠΕ

Συνάδελφοι, ως γνωστόν το Υπουργείο έχει δηλώσει (πολλάκις) πως το Σεπτέμβρη θα γίνει ανακοίνωση διορισμών και νέου συστήματος πρόσληψης. Επειδή πάμε σε κατάργηση του 3848 και αντικατάστασή του με προκήρυξη πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων και αναπλήρωσης μέσω ΑΣΕΠ, πρέπει να γνωρίζετε πως στις περισσότερες τέτοιες θέσεις στο Δημόσιο μοριοδοτείται η πιστοποίηση γνώσης σε ΤΠΕ.

Αρκετοί συνάδελφοι την έχουν αποκτήσει είτε ενδοσχολικά είτε από άλλους οργανισμούς (εφόσον η πιστοποίηση τους αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ) οι υπόλοιποι από εμάς ας το έχουμε στα υπόψιν.

ΠΑΣΑΔ

Nέο Ειδικό Παράρτημα (Α1)  – Ημ. Εκδ. 14/03/2018 για την απόδειξη χειρισμού Η/Υ από το ΑΣΕΠ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...