Home / Featured / Συνυπηρέτηση στρατιωτικών-εκπαιδευτικών. Είχε κατατεθεί τροπολογία στις 7/6

Συνυπηρέτηση στρατιωτικών-εκπαιδευτικών. Είχε κατατεθεί τροπολογία στις 7/6

Δημοσιεύτηκε: 8:32 μμ Ιούνιος 14th, 2018  


Τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις Δομές Υποστήριξης για τη συνυπηρέτηση Στρατιωτικών- Εκπαιδευτικών.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του e-thessalia.gr το οποίο γράφει:

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στο πλαίσιο ψήφισης του νομοσχεδίου για τις Δομές Εκπαίδευσης, κατατέθηκε τροπολογία από τον βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Μπαλλή Συμεών και τον Βουλευτή Δράμας ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη Χρήστο που αφορούσε τη συνυπηρέτηση Στρατιωτικών-Εκπαιδευτικών.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε ζητήθηκε οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων να αποσπώνται με αίτηση τους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας ή σε εκπαιδευτική μονάδα που απέχει 20 χιλιόμετρα από την στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί ο/η σύζυγος και για όσο υπηρετεί ο/η στρατιωτικός σύζυγος στη μονάδα αυτή.

Την τροπολογία στήριξαν και έκαναν δεκτή, οι Τομεάρχες Παιδείας της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του  e-thessalia.gr :ο  Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναγνώρισε το πρόβλημα, ζήτησε να περάσει από νομική επεξεργασία και δεσμεύτηκε να κατέβει ως άρθρο σε νομοσχέδιο το αργότερο σε ένα μήνα.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η τροπολογία που κατατέθηκε αποτελεί πάγιο αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Βόλου και της Ομοσπονδίας για την επίλυση ενός προβλήματος που ταλανίζει τις οικογένειες.
Οι οικογένειες των στρατιωτικών έχουν στραμμένο το «βλέμμα τους» στην δέσμευση του Υπουργού και αναμένουν την υλοποίηση της.

πηγή: e-thessalia.gr

Το xenesglosses.eu αναζήτησε τα πρακτικά της Βουλής της 7/6 για την εν λόγω τροπολογία.

Οι Ειδικοί Αγορητές της Χ.Α κ. Γρέγος και της ΝΔ κ. Ανδριανός στήριξαν την τροπολογία με αριθμό 1613/170 για τη συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών συζύγων στρατιωτικών όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής από τα οποία παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα:

Ανδριανός:

…Θα αναφερθώ για ένα λεπτό στις τροπολογίες. Στη μία αναφέρθηκα, την οποία και καταψηφίζουμε. Στην τροπολογία με γενικό αριθμό 1613 και ειδικό 170, που αφορά στη συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών συζύγων στρατιωτικών, συμφωνούμε απόλυτα και βεβαίως θα την ψηφίσουμε.

Γρέγος:

Θα υπερψηφίσουμε την τροπολογία με αριθμό 1613/170 που αφορά στην συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών συζύγων στρατιωτικών. Βέβαια, αυτό το μέτρο ίσχυε και παλιά, απλά έχει ατονήσει.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...