Home / HEADER-NEWS / ΣΥΝΕΚ: Οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν

ΣΥΝΕΚ: Οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν

Δημοσιεύτηκε: 1:47 μμ Ιούνιος 27th, 2018  


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ           

 

Οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Η συμφωνία που υπέγραψε η χώρα μας με τη FYROM, προϊόν εκατέρωθεν συμβιβασμού, βάζει τέλος σε μια διαμάχη δεκαετιών, ανοίγοντας το δρόμο για τη συνεργασία και την ειρηνική συνύπαρξη, με σεβασμό στις ευαισθησίες και την αξιοπρέπεια των δύο λαών. Λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή και τα συμφέροντα της χώρας,  δημιουργεί προϋποθέσεις καλής γειτονίας, προάγει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, και βάζει τέλος σε κάθε προσπάθεια υποδαύλισης και εκμετάλλευσης εθνικιστών και αλυτρωτικών ζητημάτων.

Με δεδομένες τις ευθύνες και τις παραλείψεις προηγούμενων κυβερνήσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα να έχει αναγνωριστεί από το 1993 το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από 149 χώρες (ανάμεσα στις οποίες ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα) και η γλώσσα ως «Μακεδονική» από τον ΟΗΕ (1977), η συμφωνία των Πρεσπών διαχωρίζει με σαφήνεια το σλαβικό χαρακτήρα του σύγχρονου «Βόρειου Μακεδονικού» κράτους και της επίσημης γλώσσας του ως νοτιοσλαβικής, από την  αρχαία ελληνική Ιστορία της ελληνικής Μακεδονίας, και θέτει τέλος στο σφετερισμό της ιστορικής μας κληρονομιάς και των συμβόλων της.

Κατά συνέπεια, οι ψευτοπατριωτικές υστερίες περί «εθνικής μειοδοσίας» και «προδοσίας» από τα δεξιά κόμματα, όπως και από εθνικιστικά και ναζιστικά μορφώματα και στις δύο χώρες, δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση εθνικά συμφέροντα, αλλά επιχειρούν να εκμεταλλευτούν για αμιγώς κομματικά οφέλη τα πατριωτικά αισθήματα των δύο λαών, καλλιεργώντας έντεχνα ένα διχαστικό – συγκρουσιακό κλίμα.

Δυστυχώς, και η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών φαίνεται να επιλέγει την οδό της μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού, διαστρέφοντας την πραγματικότητα και προσβάλοντας με την ανακοίνωσή της τον ίδιο το ρόλο των εκπαιδευτικών λειτουργών και τις αξιακές θέσεις της ΟΛΜΕ, που πάντα πρωτοστατούσαν στους αγώνες για τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, τη φιλία και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Με αυτές τις αξίες και τα ιδανικά θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, ως εκπαιδευτικοί, και να διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, βάζοντας φραγμό με τη δράση μας στους εμπόρους του πατριωτισμού, που με τον εθνικισμό, την πατριδοκαπηλία, το φανατισμό και το μίσος, δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία.

Οι λαοί, οι εργαζόμενοι των δύο χωρών και των Βαλκανίων συνολικά, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αντιθέτως, τους ενώνει ο στόχος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, τη φτώχεια, την ανεργία, και στις κάθε είδους επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή, που αξιοποιούν σε όφελός τους τον αλυτρωτισμό και τις εθνικιστικές αντιθέσεις.  

 

26 Ιουνίου 2018                                                                                Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ


 

Ένα σχόλιο

  1. Δεν ντρέπεστε! Καταντήσατε, φιλιππινέζες του ΝΑΤΟ! Είστε και δάσκαλοι, τρομάρα σας! Ψεύτες και ανιστόρητοι! Γιατί αποσιωπάτε ότι για τους αφιονισμένους σκοπιανούς συνεργούς της αγαπημένης σας κυβερνήσεως η αρχαία μακεδονική Ιστορία (Αργεάδες, Μεγαλέξανδρος, ελληνιστική εποχή) δεν είναι μέρος της αρχαίας ελληνικής Ιστορίας; Ναι, και γι’ αυτό και αποσιωπήθηκε αυτό στο προσύμφωνο, μην κάνετε πως δεν το είδατε!

    Το όνομα και η ταυτότητα της Μακεδονίας είναι μόνον ελληνικά. Ο συλλογικός σφετερισμός, η πλαστογραφία και η πλαστοπροσωπία δεν επιτρέπονται σε κανένα ούτε σε ξένο λαό ούτε σε κυβερνήσεις, ξένες ή δοσιλόγων.

    Η προδοσία σας δεν θα περάσει. Θα έχετε την κατάληξη των ΕΑΜοβουλγάρων τιτοϊκών δοσιλόγων ιδεολογικών (μήπως και φυσικών;) προγόνων σας.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...