Home / Featured / Στο «μεταφορικό ισοδύναμο» οι αναπληρωτές αλλά όχι για όλα τα νησιά

Στο «μεταφορικό ισοδύναμο» οι αναπληρωτές αλλά όχι για όλα τα νησιά

Δημοσιεύτηκε: 4:55 μμ Ιούνιος 9th, 2018  


ΠΑΣΑΔ : Ένταξη των αναπληρωτών και ωρομίσθιων που υπηρετούν στα νησιά στο πρόγραμμα του «μεταφορικού ισοδύναμου»

Συνάδελφοι, από 1/7 οι αναπληρωτές που υπηρετούν(ΜΟΝΟ) στα νησιά του Βορειονατολικού Αιγαίου και στις Κυκλάδες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του «μεταφορικού ισοδύναμου».

Δε θα έχουμε χρηματοδότηση κάποιας ναυτιλιακής εταιρείας, αλλά στον λογαριασμό του επιβάτη, ο οποίος θα πληρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου, θα μπαίνει η διαφορά του κόστους, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αυτό σημαίνει πως οι συνάδελφοι θα πληρώνουν το εισιτήριό τους και κατόπιν στο λογαριασμό τους θα πιστώνεται ένα μέρος του ποσού (το ύψος του οποίου μένει να δούμε ποιο θα είναι) και το οποίο θα είναι αφορολόγητο.

Το πρόγραμμα δε θ’ αφορά τα υπόλοιπα νησιά και γι αυτό εκεί έχουμε έρθει σ’ επαφή ήδη με τις ναυτιλιακές εταιρείες για να δούμε τι μπορεί να γίνει.

Όπως προείπαμε η συγκεκριμένη δράση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει πιλοτικά από την 1/7 και από 1/1/19 αναμένεται η επέκτασή του και στα υπόλοιπα νησιά πλην της Κρήτης.

Αναμένουμε το σχετικό νομοσχέδιο για να κάνουμε τις παρεμβάσεις μας και για να ενημερώσουμε έγκυρα.

Τι είναι το μεταφορικό ισοδύναμο

Από 1η Ιουλίου το μεταφορικό ισοδύναμο στα 32 νησιά

«Σάρκα και οστά» παίρνει το καλοκαίρι το μέτρο του μεταφορικού ισοδυνάμου σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αποτρέψει αυξήσεις κυρίως σε βασικά αγαθά μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και να διευκολύνει τους νησιώτες στις μετακινήσεις τους. Η οικονομική ενίσχυση θα αποτελεί ουσιαστικά ένα βοήθημα για όσους ταξιδεύουν από και προς τα νησιά με το φθηνότερο μέσο μεταφοράς προκειμένου να μη χρεώνονται περισσότερα από αυτόν που ταξιδεύει για παράδειγμα με το υπεραστικό λεωφορείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΣΑΔ-ΠΕΑΔ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...