Home / HEADER-NEWS / Στα 150 ευρώ το επίδομα προσωρινών προϊσταμένων διθέσιων-τριθέσιων δημοτικών,νηπιαγωγείων

Στα 150 ευρώ το επίδομα προσωρινών προϊσταμένων διθέσιων-τριθέσιων δημοτικών,νηπιαγωγείων

Δημοσιεύτηκε: 7:29 πμ Ιούνιος 3rd, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Όπως πρώτο έγραψε το xenesglosses.eu σημαντική είναι η αύξηση που δίνεται στο επίδομα θέσης ευθύνης προϊσταμένων μονοθέσιων, διθέσιων, τριθέσιων δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Το επίδομα αυτό ήταν έως τώρα 100 ευρώ (μικτά). Στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου για τις Δομές Υποστήριξης διαμορφώθηκε στα 120 και στο κείμενο που πήγε στη Βουλή στα 150 ευρώ (μικτά).

Το επίδομα αυτό έχει ενδιαφέρον και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αφού και αυτοί λαμβάνουν επίδομα θέσης ευθύνης.

Παράλληλα με το άρθρο 49 του νομοσχεδίου δίνεται η δυνατότητα να ορίζεται προσωρινός προϊστάμενος σε διθέσια, τριθέσια δημοτικά και νηπιαγωγεία από τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου. Ο προσωρινός προϊστάμενος μπορεί να είναι και αναπληρωτής.

Πιο αναλυτικά προσωρινός προϊστάμενος κατά σειρά μπορεί να οριστεί:

  1. Ο ανώτερος κατά βαθμός μόνιμος εκπαιδευτικός με οργανική στη σχολική μονάδα
  2. Ο ανώτερος κατά βαθμός μόνιμος εκπαιδευτικός με απόσπαση στη σχολική μονάδα (Αν υπάρχουν περισσότεροι μόνιμοι με τον ίδιο βαθμό αυτός που έχει περισσότερα χρόνια στο βαθμό ή αυτός που ορίζεται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης)
  3. Ο αναπληρωτής με την μεγαλύτερη εκπαιδευτική υπηρεσία ( αν υπάρχουν περισσότεροι αναπληρωτές με τον ίδιο χρόνο υπηρεσίας ορίζεται  από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Όπως ορίζεται ρητά στο τέλος της παρ 1. περ. α «Για το χρονικό διάστημα που ασκεί τα καθήκοντά του ο προσωρινός προϊστάμενος λαμβάνει το επίδομα της υποπερίπτ. ιι της περίπτ. β της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν.4354/2015«.

Αν ανατρέξουμε στο νόμο 4354/2015 θα διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει η υποπεριπτ. ιι ( Σχόλιο στον 4354 υπάρχει το βη) που ορίζει 100 ευρώ επίδομα για μονοθέσια, διθέσια,τριθέσια δημοτικά και νηπιαγωγεία)  καθώς το άρθρο 16 του 4354/15 τροποποιείται από το άρθρο 19 του νομοσχεδίου για τις Δομές Υποστήριξης και εισάγει την υποπεριπτ ιι

Το επίδομα λοιπόν των προσωρινών προϊσταμένων διθέσιων, τριθέσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων θα είναι 150 ευρώ όπως άλλωστε ορίζεται και στην ειδική έκθεση που αναφέρει:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...