Home / HEADER-NEWS / Πρόγραμμα Διδακτικής Ξένων Γλωσσών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πρόγραμμα Διδακτικής Ξένων Γλωσσών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: 11:10 μμ Ιούνιος 8th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δημοσιεύτηκε απόφαση με την οποία εγκρίνεται το Πρόγραμμα Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών για τη χορήγηση επάρκειας για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε κέντρα ξένων γλωσσών, ίσου με 30 ECTS, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται, αποκλειστικά και μόνο, σε όσους κατέθεσαν αίτηση για χορήγηση επάρκειας, από 26-03-2014 (ημερομηνία έκδοσης του ν. 4250/2014) έως και 8-2-2017 (ημερομηνία δημοσίευσης της υπ’αριθ. 6117/Α5/13-1-2017 υπουργικής απόφασης), εφόσον α) έως και την 8-2-2017 ήταν κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Λυκείου και β) πληρούσαν, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους, τις προϋποθέσεις, σχετικά με τη γνώση της ξένης γλώσσας σε επίπεδο άριστης γνώσης (Γ2/C2). Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα καταβάλλονται τέλη παρακολούθησης, ποσού 500 Ευρώ. Η επιτυχής παρακολούθηση του προγράμματος δεν εξασφαλίζει τη χορήγηση επάρκειας, εφόσον δεν πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις, του άρθρου 6 της υπ’αριθ. 6117/13-1-2017 Υπουργικής Απόφασης, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 77728/Ν1/11-5-2017 υπουργικής απόφασης.

2. Για την παρακολούθηση του προγράμματος, απαιτείται η υποβολή αίτησης του ενδιαφερόμενου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εντός της προθεσμίας και με τη διαδικασία που θα ορίσει το Πανεπιστήμιο. Στην αίτηση πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφονται τα πλήρη προσωπικά στοιχεία του αιτούντος και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Πανεπιστήμιο υποχρεούται να αποστέλλει αυθημερόν ηλεκτρονικά στo αρμόδιο Τμήμα Δ’ της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ, στη διεύθυνση dep03@minedu.gov.gr, ημερήσιο κατάλογο με το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των αιτούντων και τη γλώσσα για την οποία ενδιαφέρονται, προκειμένου η ανωτέρω Υπηρεσία να βεβαιώσει ότι έχει, εμπροθέσμως, υποβληθεί από τους παραπάνω, αίτηση για χορήγηση επάρκειας προσόντων διδασκαλίας της γλώσσας αυτής.

Σε περίπτωση που δεν εκδοθεί η εν λόγω βεβαίωση, ο αιτών δεν εγγράφεται στο πρόγραμμα. Η βεβαίωση αυτή, σε ουδεμία περίπτωση έχει την έννοια ότι ο αιτών συγκεντρώνει τις λοιπές προϋποθέσεις για τη χορήγηση επάρκειας.

3. Το Πρόγραμμα προσφέρει πιστοποίηση διδακτικής της Αγγλικής και της Γαλλικής Γλώσσας και αποτελείται από τρεις Θεματικές Ενότητες. Η παρακολούθηση της πρώτης Θεματικής ενότητας «Εισαγωγή στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (1η υποενότητα: εκμάθηση και διδασκαλία δεύτερης/ξένης γλώσσας, 2η υποενότητα: διγλωσσία/πολυγλωσσία) είναι κοινή και υποχρεωτικήγια όλους. Στη συνέχεια, στη δεύτερη θεματική ενότητα, ανάλογα με τη γλώσσα που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος να αποκτήσει επάρκεια, επιλέγει αντίστοιχα τη θεματική ενότητα «Ειδική Διδακτική για την Αγγλική Γλώσσα» ή «Ειδική διδακτική για τη Γαλλική Γλώσσα». Η τρίτη θεματική ενότητα περιέχει την πρακτική άσκηση.

Σε περίπτωση, που ο ενδιαφερόμενος αιτείται την συμμετοχή, στο πρόγραμμα Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών για τη χορήγηση Πιστοποιητικού επιτυχούς ολοκλήρωσης αυτού, σε παραπάνω από μια γλώσσα επιλογής, παρακολουθεί την πρώτη θεματική ενότητα και μετά από την επιτυχή ολοκλήρωσή της παρακολουθεί τη δεύτερη και τρίτη θεματική ενότητα για κάθε γλώσσα επιλογής. Στην περίπτωση αυτή τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 1 της παρούσης τέλη παρακολούθησης ποσού 500 ευρώ αυξάνονται αντίστοιχα μόνο ως προς τη συμμετοχή στη δεύτερη και τρίτη θεματική ενότητα για κάθε επιπλέον γλώσσα επιλογής.

4. Το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει μόνο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Μετά τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 το Πρόγραμμα δεν θα παρέχεται πλέον. Η χρονική διάρκεια είναι ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο (αρχής γενομένης από το χειμερινό εξάμηνο 2018-2019). Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου για την ημερομηνία έναρξης του Προγράμματος και για την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής αίτησης συμμετοχής σε αυτό, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας : http://www.uth.gr και του ΥΠ.Π.Ε.Θ: www.minedu.gov.gr. Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν «Πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης του Προγράμματος Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών για τη χορήγηση επάρκειας προσόντων για τη διδασκαλία της γλώσσας επιλογής σε κέντρα ξένων γλωσσών, ίσου με 30 ECTS» από το Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια θα πρέπει να προσκομίσουν το παραπάνω πιστοποιητικό στο Τμήμα Δ’ της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά του άρθρου 6 της υπ’ αριθ. 6117/Α5/13-1-2017 υπουργικής απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προκειμένου να τους χορηγηθεί η επάρκεια για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Το εγκριθέν Πρόγραμμα, έτσι όπως υπεβλήθη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και παρατίθεται στο παράρτημα, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...