Home / Featured / Ποια μέτρα στο μεσοπρόθεσμο μπορούν να δημιουργήσουν ανάγκες για περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Ποια μέτρα στο μεσοπρόθεσμο μπορούν να δημιουργήσουν ανάγκες για περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 1:43 μμ Ιούνιος 9th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μπορεί το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης να μην περιλαμβάνει έως τώρα διατάξεις για την Παιδεία όμως αναφορά γίνεται σε αυτή στην αιτιολογική έκθεση όπου παρουσιάζονται μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν την περίοδο 2019-2022 και ήδη κάποιες εξ αυτών έχουν υλοποιηθεί.

Ως xenesglosses.eu ξεχωρίζουμε κάποια μέτρα που ενδεχομένως να ενισχύσουν τις ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό:

  1. Σταδιακή μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, από 25 σε 22, σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό. Μείωση σε 25 των μαθητών/τριών των τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού του ΓΕΛ και των Ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.
  2. Εφαρμογή προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
  3. Ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στην κατεύθυνση της ενταξιακής εκπαίδευσης, με στόχο τη βέλτιστη υποστήριξη και την ομαλή ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με την αύξηση των δομών, τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού προσβάσιμου για ΑΜΕΑ.
  4. Ενίσχυση της εκπαίδευσης των προσφύγων, των μεταναστών και των Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων, των παιδιών Ρομά και των μουσουλμανοπαίδων.
  5. Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στο πρωινό Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Ήδη λειτουργούν 794 τάξεις υποδοχής σε δημοτικά σχολεία της χώρας και 181 τάξεις σε δευτεροβάθμια σχολεία.
  6. Νομοθέτηση της 14/χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...