Home / Featured / Πιθανή αναβολή δημοσιοποίησης των πινάκων κατάταξης των αναπληρωτών λόγω Προσωπικών Δεδομένων. Δεν υπάρχει γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας

Πιθανή αναβολή δημοσιοποίησης των πινάκων κατάταξης των αναπληρωτών λόγω Προσωπικών Δεδομένων. Δεν υπάρχει γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας

Δημοσιεύτηκε: 8:43 μμ Ιούνιος 3rd, 2018  


ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ και στο παρασκήνιο καταγγελίες για κατάργηση της διαύγειας έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην δημοσιοποιήσει τα ονόματα των εκπαιδευτικών που έλαβαν απόσπαση σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο έχουν προκύψει ερωτήματα σχετικά με την κοινοτική Οδηγία περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και δεν θα προχωρήσει σε καμία γνωστοποίηση ονόματος έως ότου λάβει τις απαραίτητες νομικές κατευθύνσεις.

Κι αν το ζήτημα των αποσπάσεων έχει προκαλέσει υποψίες, με τους επικριτές να σημειώνουν ότι το υπουργείο Παιδείας κρύβεται πίσω από την κοινοτική Οδηγία με στόχο τις αδιαφανείς διαδικασίες, ένταση και εκνευρισμός έχει δημιουργηθεί στους αναπληρωτές, που σε λίγο καιρό θα κληθούν να προσληφθούν. Κάθε χρόνο αναρτάται ο πίνακας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα εκτός από τη θέση κατάταξής τους να ενημερωθούν και για τους υπόλοιπους. Στην περίπτωση που κρίνουν ότι έχουν αδικηθεί στη μοριοδότηση, έχουν το δικαίωμα ένστασης.

Με το πάγωμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων αυτή η διαδικασία κρίνεται αδύνατη.

Στους κύκλους των αναπληρωτών έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις, ενώ υπάρχει και ανησυχία σχετικά με το πόσο γρήγορα θα λάβει τη σχετική νομική καθοδήγηση το υπουργείο Παιδείας, καθώς η ανάρτηση των πινάκων των αναπληρωτών είναι θέμα μερικών ημερών το αργότερο.

Χθες ο αιρετός Βασίλειος Παληγιάννης έγραψε:

Ωστόσο γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν υπάρχει.

Τα ερωτήματα που έθεσα στο Υπουργείο, ως αιρετός του ΚΥΣΠΕ, είναι απλά και κατανοητά:

  • Θα θυσιαστεί η διαφάνεια στο βωμό της «δήθεν» προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων;
  • Τι θα γίνει με την επικείμενη δημοσίευση των αξιολογικών πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών;
  • Τι θα γίνει με τη δημοσίευση των αποσπάσεων, των μεταθέσεων και των άλλων υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών;
  • Με τι στοιχεία θα γίνονται οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών;

Θα θυσιαστεί η διαφάνεια στο βωμό της «δήθεν» προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων;


 

2 Σχόλια

  1. Α, ΕΝΤΑΞΕΙ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΠΑΤΟ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, ΕΞΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΑΣΕΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ! ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΠΙΣΕΙ ΟΙ ΒΥΣΜΑΤΙΕΣ-ΦΥΓΟΠΟΝΟΙ! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ!

    • Αχου το μωρέ το κακόμοιρο το δεινοσαυράκι που πρίν 60 εκ. χρ. έπεσε ο μετεωρίτης και του ‘καψε το ποπουδάκι!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...