Τελευταία Νέα

Τρίτη, 13/04/2021, 10:45


Home / HEADER-NEWS / Πιλοτική δράση: «Γενικά Λύκεια και βιβλιοθήκες συνεργάζονται στην υλοποίηση των Δημιουργικών Εργασιών»

Πιλοτική δράση: «Γενικά Λύκεια και βιβλιοθήκες συνεργάζονται στην υλοποίηση των Δημιουργικών Εργασιών»

Δημοσιεύτηκε: 6:25 μμ Ιούνιος 1st, 2018  


Το Γραφείο Βιβλιοθήκης, Αρχείων και Εκδόσεων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας και με την ευγενική υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, οργάνωσε και υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2017-18 την πιλοτική δράση «Γενικά Λύκεια και βιβλιοθήκες συνεργάζονται στην υλοποίηση των Δημιουργικών Εργασιών». Στη δράση συμμετέχουν 10 δημόσιες βιβλιοθήκες, μία δημοτική, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και η βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, οι οποίες συνεργάστηκαν με 14 Γενικά Λύκεια απ’ όλη την Ελλάδα για την εκπόνηση των Δημιουργιών Εργασιών.

Τη Δευτέρα 21/05/2018, στον Πύργο Βιβλίων στο ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος  στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάστηκαν «Δημιουργικές Εργασίες» σχολείων που συμμετείχαν στην πιλοτική δράση.  Ειδικότερα μαθητές και μαθήτριες  από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλλιθέας και το 4ο Γενικό Λύκειο  Παλαιού Φαλήρου που συνεργάστηκαν  μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος παρουσίασαν με πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο τις Δημιουργικές Εργασίες τους, οι οποίες αφορούσαν όλα τα μαθήματα της Α΄ και Β΄ Λυκείου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Επισκέψεις της Ν. Κεραμέως σε Λύκεια της Αττικής

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Δρ Φίλιππος Τσιμπόγλου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθηγητής Γεράσιμος Κουζέλης και ο Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Δρ Μιχάλης Σφακάκης, ενώ παρέστησαν  ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου  Εκπαιδευτικής Πολιτικής κος Παύλος Χαραμής, η Προϊσταμένη του Γραφείου βιβλιοθήκης, Αρχείων και Εκδόσεων του ΙΕΠ κα Γεωργία Φέρμελη και εκπαιδευτικοί των σχολείων. Την εκδήλωση συντόνισε η κα Ελίζα Μακρίδου, βιβλιοθηκονόμος, η οποία είχε και την ευθύνη για την υλοποίηση της πιλοτικής δράσης από την πλευρά της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Σημαντικές ημερομηνίες για τους υποψήφιους των Πανελληνίων 2021

Κοινή πεποίθηση όλων ήταν να συνεχίσει και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά η Δράση με τη συμμετοχή περισσότερων βιβλιοθηκών και σχολείων απ΄ όλη τη χώρα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής θα εισηγηθεί ο Υπουργός Ανάπτυξης

Το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, θα εισηγηθεί στην επιτροπή ...