Home / Featured / Το νομοσχέδιο περιέχει διάταξη που καταστρατηγεί τους πίνακες αναπληρωτών. Να αποσυρθεί

Το νομοσχέδιο περιέχει διάταξη που καταστρατηγεί τους πίνακες αναπληρωτών. Να αποσυρθεί

Δημοσιεύτηκε: 2:51 μμ Ιούνιος 3rd, 2018  


ΠΑΣΑΔ : Μέσω των ΔΥΕΠ νέα προσπάθεια καταστρατήγησης των πινάκων προϋπηρεσίας

Υπενθυμίζοντας σε όλους πως ο ΠΑΣΑΔ, απ τη στιγμή που του ανακοινώθηκε η πρόθεση (επί Υπουργού κ. Φίλη) να δημιουργηθουν πίνακες Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, προχωρώντας σ επιπλέον κατηγοριοποίηση και κατάτμηση των αναπληρωτών κι αποδυναμώνοντας έτσι τους πίνακες προϋπηρεσίας, αντιτάχθηκε σθεναρά δημοσιοποιώντας ΠΡΩΤΟΣ το θέμα και αντιδρώντας σε όλα τα επίπεδα.

Καταφέραμε λοιπόν για σχεδόν δύο χρόνια να σταματήσουμε τους πίνακες κι ενώ πιστεύαμε πως το θέμα είχε τελειώσει, ενημερωθήκαμε σε συνάντησή μας στις 30/1/18 από τον Γ.Γ. του Υπουργείου και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, πως οι πίνακες Διαπολιτισμικής θα προχωρούσαν και πώς μπορούσαμε να το…ανακοινώσουμε!!! (βλ ανακοίνωση μας 30/1/18).

Φυσικά δηλώθηκε εκ νέου η αντίθεσή μας, μ’ εντονότερο τρόπο μάλιστα, καθώς το διαδίκτυο έβριθε «προσφορών» για μεταπτυχιακά και σεμινάρια Διαπολιτισμικής που «εξασφάλιζαν μια θέση στους πίνακες και δουλειά στο Δημόσιο» κι ακολούθησε νέος γύρος επαφών στις οποίες μεταξύ άλλων γνωστοποιήσαμε την πρόθεσή μας για όλα τα παραπάνω να στείλουμε φάκελο στον Εισαγγελεα και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να υπάρξουν πίνακες Διαπολιτισμικής.

Στο υπό κατάθεση τώρα νομοσχέδιο για τις ΔΥΕΠ, το οποίο ουδείς γνωρίζει επωνύμως ποιοι είχαν την ευθύνη σύνταξής του, βάσει ποιών πορισμάτων και ποιους και πότε συμβουλεύτηκαν για να το συντάξουν, περιγράφεται, στο Άρθρο 80 Παρ.1 και 4, ως τρόπος πρόσληψης αναπληρωτών στις ΔΥΕΠ μια διαδικασία η οποία μπορεί μεν να μη δημιουργεί νέους πίνακες Διαπολιτισμικής αλλά με τη μέθοδο της…υπερπήδησης ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ τους πίνακες προϋπηρεσίας και λειτουργεί, τουλάχιστον, ευνοϊκά, αν όχι προνομιακά, για μερίδα συναδέλφων που έτυχε να προσληφθούν στις ΔΥΕΠ.

Η εξόφθαλμη αυτή παραβίαση των πινάκων με τη δημιουργία ενός νέου ιδιότυπου κλειστού πίνακα αναπληρωτών, που αφαιρεί τη δυνατότητα των συναδέλφων να διεκδικήσουν, εφόσον το επιθυμούν, θέση εργασίας στις ΔΥΕΠ με βάση την προϋπηρεσία τους, δε είναι δυνατό, από το σύνολο των αναπληρωτων, να γίνει αποδεκτή.

Ο ΠΑΣΑΔ ζητά όχι μόνο την απόσυρση του επίμαχου άρθρου αλλά ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΕΠ και την σοβαρή κι εκ νέου συζήτηση πριν την κατάθεση του.

Αυτό θα γνωστοποιηθεί άμεσα και στην Επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Δηλώνουμε όμως πως ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ.

ΠΑΣΑΔ


 

2 Σχόλια

  1. Δηλαδη θα πρεπει να δουλευουν ως αναπληρωτες, εσαει, μονο οσοι εχουν προϋπηρεσία, ολοι οι νεωτεροι να αποκλειονται! Γιατι να μην δημιουργηθει πινακας Διαπολιτισμικης? Ας δοθει η ευκαιρια και σε κανεναν αλλο να δουλεψει, γιατι να δουλευουν μονο οσοι ειχαν την ΄΄τυχη΄΄ να γεννηθουν νωριτερα απο αλλους?

    • Σιγά την τύχη! Όσοι έχουν δουλέψει σε ΔΥΕΠ είναι κυρίως όσοι δεν έχουν πολλή προϋπηρεσία και βρίσκονται σχετικά χαμηλά στον πίνακα.
      Όπως και να έχει ο ΠΑΣΑΔ και όσοι διαμαρτύρονται έχουν δίκιο. Καταστρατηγείται ο πίνακας με πολύ άσχημο τρόπο!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...