Home / Featured / Και νέες αυξήσεις σε ορισμένα επιδόματα θέσης ευθύνης. Κερδισμένοι και οι αναπληρωτές

Και νέες αυξήσεις σε ορισμένα επιδόματα θέσης ευθύνης. Κερδισμένοι και οι αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 8:52 πμ Ιούνιος 2nd, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Αυξημένα σε σχέση με τα ποσά του αρχικού σχεδίου νόμου που είχε δημοσιευτεί στα τέλη Απριλίου είναι τα ποσά για τα επιδόματα  ευθύνης των Προϊσταμένων των Εκπαιδευτικών Θεμάτων καθώς στο σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε στη Βουλή το ποσό διαμορφώνεται όχι στα 290 ευρώ αλλά στα 300 ευρώ. Σημειώνουμε ότι έως τώρα το ποσό ήταν στα 150 ευρώ. 

Κερδισμένοι είναι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που πολλοί εξ αυτών αναλαμβάνουν θέσεις προϊσταμένων σε μονοθέσια σχολεία, ενώ με νέα διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο μπορούν να είναι και προϊστάμενοι σε διθέσια και τριθέσια σχολεία .  Και είναι κερδισμένοι γιατί οι προϊστάμενοι Μονοθέσιων, Διθέσιων και Τριθέσιων Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών, θα λάβουν επίδομα 150 ευρώ.  Στο ν.4354/15 το ποσό ήταν 100, ενώ στο σχέδιο νόμου που είχε δημοσιευτεί τον Απρίλιο το ποσό 120. Πλέον πηγαίνει στα 150 όταν ψηφιστεί δηλαδή είναι αυξημένο κατά 50%!

Ποιοι έχουν μείωση

Βέβαια υπάρχει και μια θέση για την οποία έχουμε μείωση από το αρχικό σχέδιο νόμου του Απριλίου που έδινε 400 ευρώ. Πρόκειται για τους  Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου,  που στο σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε στη Βουλή προβλέπει επίδομα τριακόσια πενήντα  350 ευρώ ενώ στο αρχικό σχέδιο, όπως γράψαμε το ποσό ήταν 400 ευρώ).

 

ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ

Μισθολογικές διατάξεις

 

  1. Η περίπτ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 82 του ν. 4485/2017 (Α΄ 114), αντικαθίσταται ως εξής:

«β) Προϊστάμενοι Εκπαίδευσης:

βα) Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, εννιακόσια (900) ευρώ.

ββ) Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πεντακόσια πενήντα (550) ευρώ.

βγ) Οργανωτικοί Συντονιστές των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), τετρακόσια πενήντα (450) ευρώ.

βδ) Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, τριακόσια πενήντα  350 ευρώ (σχόλιο: Στο αρχικό σχέδιο ήταν 400 ευρώ).

βε) Προϊστάμενοι των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) και Προϊστάμενος του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τριακόσια πενήντα (350) ευρώ.

βστ) Διευθυντές Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων, Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων και Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.), Μουσικών Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις και Καλλιτεχνικών Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις, τριακόσια (300) ευρώ ή εφόσον τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια με λυκειακές Τάξεις διαθέτουν εκατόν είκοσι (120) τουλάχιστον  μαθητές και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) τριάντα (30) μαθητές τουλάχιστον, τριακόσια πενήντα (350) ευρώ.

βζ) Προϊστάμενοι των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τριακόσια ευρώ  (300) (Σχόλιο στο αρχικό σχέδιο το ποσό ήταν 290 ευρώ).

βη) Διευθυντές Γυμνασίων, Επαγγελματικών Σχολών, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), Δημόσιων Ι.Ε.Κ., Ειδικών Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων, τετραθέσιων και άνω γενικών και ειδικών δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, καθώς και Εργαστηριακών Κέντρων, διακόσια πενήντα (250) ευρώ ή εφόσον τα σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης διαθέτουν εκατόν είκοσι (120) τουλάχιστον μαθητές και οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε. τριάντα (30) τουλάχιστον  μαθητές, τριακόσια (300) ευρώ.

βθ) Υποδιευθυντές Σχολικών Μονάδων, Εργαστηριακών Κέντρων,  Σ.Δ.Ε. και Δημόσιων Ι.Ε.Κ., Υπεύθυνοι Τομέων Εργαστηριακών Κέντρων, Προϊστάμενοι των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.), εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

βι) Προϊστάμενοι μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, εκατόν είκοσι (150) ευρώ (Σχόλιο στο αρχικό σχέδιο το ποσό ήταν 120 ευρώ).»

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ως προϊστάμενοι σε διθέσια και τριθέσια σχολεία


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...