Τελευταία Νέα

Κυριακή, 20/06/2021, 13:11


Home / Featured / Να ισχύσει η έκπτωση 50% όπου δεν θα ισχύσει το μεταφορικό ισοδύναμο ζήτησε ο ΠΑΣΑΔ

Να ισχύσει η έκπτωση 50% όπου δεν θα ισχύσει το μεταφορικό ισοδύναμο ζήτησε ο ΠΑΣΑΔ

Δημοσιεύτηκε: 1:26 μμ Ιούνιος 26th, 2018  


άρθρο μας της 22/6 είχαμε αναδείξει το θέμα της μερικής κάλυψης των νησιών (49 νησιά) με το μεταφορικό ισοδύναμο και είχαμε ζητήσει την συνέχιση της εκπτωτικής πολιτικής 50% για όσα νησιά δεν θα ενταχθούν.

Ο ΠΑΣΑΔ έθεσε το θέμα στη Βουλή

Ο ΠΑΣΑΔ για το μεταφορικό ισοδύναμο ζητώντας την έκπτωση του 50 % για όποια νησιά δεν θα ισχύσει στη διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου και ειδική επιτροπή περιφερειών Σ/Ν Υπ. Ναυτιλίας:»Μηχανισμός εφαρμογής, κρατική εποπτεία, γενικοί όροι υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Μ. Ι.) και άλλες διατάξεις»

Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής, κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων θεωρεί αναμφισβήτητα θετικό το νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο για τους ωρομίσθιους και τους αναπληρωτές, αφού με την ένταξή τους σ’ αυτό, δίνει ανάσα στους συναδέλφους μας που δοκιμάζονται οικονομικά τόσο από το υψηλό κόστος μετακίνησης μέσω της ακτοπλοΐας όσο κι απ’ τα υψηλά ενοίκια των διαθέσιμων καταλυμάτων, αν, όπου, κι όταν αυτά βρεθούν.

Κατανοητή κι αποδεκτή γίνεται από τον ΠΑΣΑΔ κι η σταδιακή εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου, αλλά θέλουμε εδώ (και πιστεύουμε πως θα την έχουμε) τη δέσμευση του κ. Σαντορινιού πως θα καταβληθεί προσπάθεια, για όσες περιοχές δεν καλύπτονται και μέχρι τη γενίκευση της ρύθμισης, απ’ τον Σεπτέμβρη να ισχύει γι’ αυτές η έκπτωση του 50%.

Κύριες και κύριοι βουλευτές επιτέλους σ’ ένα από τα σοβαρά προβλήματά μας, το κόστος της μετακίνησης μας, προς και από, τους νησιωτικούς προορισμούς φαίνεται πως δίνεται λύση η οποία αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ

Αυτό θα ωφελήσει πολλαπλώς τους συναδέλφους που, όπως είναι φυσικό δεν μετακινούνται μόνο κατά τις περιόδους πρόσληψης κι απόλυσής τους αλλά και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, για προσωπικούς, ιατρικούς και άλλους λόγους.

Μειώνει το οικονομικό βάρος, το οποίο είναι για τα δεδομένα του αναπληρωτή τεράστιο και συνυπολογίζοντάς το με το κόστος διαμονής του στο νησί το κάνει σχεδόν ασήκωτο.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε, για να γίνει πιο κατανοητό το πρόβλημα, πως δεν είναι λίγες οι φορές, κύριες και κύριοι βουλευτές, που χρειάστηκε η συνδρομή της οικογένειας για να επιστρέψουν οι συνάδελφοι απ’ τα νησιά.

Η θεσμοθέτηση του μεταφορικού ισοδύναμου είναι για όμως για εμάς σημαντική και για έναν άλλο λόγο.

Γιατί δείχνει και στους άλλους φορείς και στ’ άλλα Υπουργεία πως με την προσπάθεια και τη συνεργασία μπορούμε να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων μας.

– τρόπους για να λύσουμε το πρόβλημα της στέγασης και να μην ξανακοιμηθούν συνάδελφοι, μόνοι τους ή με τις οικογένειές τους, στις παραλίες και στ’ αυτοκίνητα.

– τρόπους για να λύσουμε το πρόβλημα της σίτισης και να βοηθήσουμε ώστε αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να ζουν αξιοπρεπώς για να μπορούν απερίσπαστοι ν’ αφοσιωθούν στο λειτούργημά τους.

Προβλήματα όλα αυτά (κι ακόμα μεγαλύτερα για όσους συναδέλφους έχουν οικογένεια) τα οποία έχουν ως δημιουργό αίτιο, τη χρόνια αδιοριστία.

Αναπληρωτές με χρόνια προϋπηρεσίας που φτάνουν τον μισό εργασιακό βίο ενός εργαζόμενου, οργώνουν κάθε χρόνο την Ελλάδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της μην έχοντας μόνιμη εστία, ζώντας κυριολεκτικά σαν τσιγγάνοι και στερούμενοι της δυνατότητας να κάνουν οποιοδήποτε σχεδιασμό για το μέλλον τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα μέτρα που ισχύουν για ΑΕΙ, Φροντιστήρια, ΚΞΓ, εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών και ορκωμοσίας φοιτητών

Αυτό απέχει της λογικής της ηθικής και του δικαίου, γι’ αυτό πρέπει να τελειώσει!!!

Το λέμε με περισσή αγανάκτηση!

Το λέμε με θυμό κι οργή απευθυνόμενοι σε όλους σας, κυβέρνηση κι αντιπολίτευση!

Σας ευχαριστούμε που μας ακούσατε.

Δευτερολογία

Θα θέλαμε κύριες και κύριοι βουλευτές , και θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν το κάναμε, να ευχαριστήσουμε τόσο τον κ Σαντορινιό όσο και τους συνεργάτες του, για την κατανόηση, τη διάθεση συζήτησης και τις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων μας.

Το μοντέλο της άψογης, κι απολύτως παραγωγικής συνεργασίας που έχουμε, καλό θα ήταν ν’ ακολουθηθεί κι από όλους τους άλλους υπουργούς της κυβέρνησης.

Απ’ τη μεριά μας τώρα, ως ΠΑΣΑΔ, δηλώνουμε πως θα βοηθήσουμε όπου χρειαστεί στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου αλλά και πως θεωρούμε δεδομένη τη συμμετοχή μας στην απαραίτητη διαδικασία αξιολόγησης του μέτρου.

Κλείνοντας και πάλι απευθυνόμενοι προς κυβέρνηση κι αντιπολίτευση

– είμαστε εδώ εκπροσωπώντας αναπληρωτές κι αυτοί οι αναπληρωτές με τη δική μας φωνή σας λένε

Φτάνει πια!!!

Ζητάμε τη μονιμοποίησή μας ΑΜΕΣΑ!!!

Ευχαριστούμε που μας ακούσατε.

Δήλωση Περιοχών Αναπληρωτών. Προσοχή μόνο σε 49 νησιά το μεταφορικό ισοδύναμο. Τι θα κάνει το Υπουργείο για τα υπόλοιπα;


 

Ένα σχόλιο

  1. Μακάρι να εισακουστούμε!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...