Home / HEADER-NEWS / Να δοθούν όλα τα πραγματικά κενά για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Να δοθούν όλα τα πραγματικά κενά για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Δημοσιεύτηκε: 9:58 μμ Ιούνιος 7th, 2018  


Ανακοίνωση

Θέλω να ενημερώσω για το σοβαρό θέμα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Νομό σε Νομό.

Οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ για το θέμα αυτό με βάση τον προγραμματισμό θα αρχίσουν την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 και θα ολοκληρωθούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα σε μια εβδομάδα.

Δεν διστάζω να δηλώσω ότι η εξέταση των αιτήσεων για απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ πριν τη λήξη της σχολικής ικανοποιεί το αίτημα του Κλάδου για έγκαιρη πραγματοποίησή τους.

Ζητώ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργού πριν την έναρξή τους να κατανοήσει:

  • Ότι τόσο η οικογενειακή κατάσταση όσο και οι οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν και οι εκπαιδευτικοί επιβάλλουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασής τους.
  • Η ικανοποίηση της αίτησης απόσπασής του εκπαιδευτικού συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Σχολείου αφού του επιτρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στη σχολική αίθουσα.

Για τους παραπάνω λόγους πρέπει να δοθούν τα πραγματικά κενά της εκπαίδευσης και όχι να έχουμε μπροστά μας πριν την έναρξή τους την εικονική πραγματικότητα της προηγούμενης χρονιάς.

Θέλω, επίσης, να δηλώσω για άλλη μια φορά ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές δημιουργεί αδικίες και πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Δηλώνω ότι ως αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου στο ΚΥΣΠΕ θα συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου για την πραγματοποίηση όσο το δυνατό περισσοτέρων αποσπάσεων, με τις αρχές της αντικειμενικότητας και πάνω από όλα της διαφάνειας που ο Κλάδος κατέκτησε μέσα από αγώνες.

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος­­


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...