Τελευταία Νέα

Κυριακή, 28/02/2021, 12:04


Home / Featured / ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την προσμέτρηση προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την προσμέτρηση προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα.

Δημοσιεύτηκε: 7:23 πμ Ιούνιος 7th, 2018  


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την προσμέτρηση προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα.

Σύμφωνα με την Υπουργ. Απόφαση 2014-15 για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, λογίζεται η εναρκτήρια ημερομηνία της οριζόμενης στη σχετική υπουργική απόφαση πρόσληψης.

Παρ’ όλα αυτά, παρατηρήθηκε φέτος για πρώτη χρονιά σε κάποιες Β΄ βάθμιες και χωρίς πρότερη σχετική ενημέρωσή μας κατά τον υπολογισμό των μορίων των δυσπρόσιτων περιοχών, ότι δεν λαμβάνεται στον διπλασιασμό τους η εναρκτήρια ημερομηνία της σχετικής υπουργικής απόφασης πρόσληψης, αλλά η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στο δυσπρόσιτο σχολείο τοποθέτησης.

Αυτό εγείρει θέματα αδικίας και άνισης μεταχείρισης κατά τον υπολογισμό των μορίων και τη σύσταση του πίνακα των αναπληρωτών για τους εξής λόγους:

  1. Κάποιοι αναπληρωτές γνώριζαν προφορικά την περιοχή τοποθέτησής τους και πήγαν κατευθείαν στο σχολείο τοποθέτησης πριν ακόμη ανακοινωθεί η απόφαση ΠΥΣΔΕ.
  2. Από τη στιγμή που ανακοινωθεί η τοποθέτηση σε δυσπρόσιτο, πώς να πας την ίδια μέρα, όταν υπάρχει καράβι δύο ή και μία φορά την εβδομάδα για το νησί που σε τοποθετούν και διάρκεια ταξιδιού ως και 21 ώρες.
  3. Θεωρούμε απαράδεκτο να εφαρμοστεί μία απόφαση που πάρθηκε στις 30/3/2018 με αναδρομική ισχύ από την αρχή του τρέχοντος σχολικού έτους και όχι από όλες τις Β’ βάθμιες !!!ΖΗΤΟΥΜΕ να σταματήσει η αδικία και να εφαρμοστεί η απόφαση από το σχολικό έτος 2018-2019 και από ΟΛΕΣ τις Β’ βάθμιες Διευθύνσεις !!!

    Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Δωδεκανήσου

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το ΦΕΚ του νόμου που αφορά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, το Ανώτατο Όριο Φοίτησης και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...