Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 20/10/2021, 20:48


Home / HEADER-NEWS / Διαμάχη στη Βουλή για το αν κερδίζουν ή χάνουν οι αναπληρωτές με το μεταφορικό ισοδύναμο

Διαμάχη στη Βουλή για το αν κερδίζουν ή χάνουν οι αναπληρωτές με το μεταφορικό ισοδύναμο

Δημοσιεύτηκε: 11:33 μμ Ιούνιος 27th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή για το μεταφορικό ισοδύναμο.

Μάλιστα έντονος ήταν ο διάλογος μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννη και του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Σαντορινιού. Ο κ. Κεφαλογιάννης έθιξε το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η Κρήτη στο μέτρο: «Στην Κρήτη προσλαμβάνονται κάθε χρόνο δεκάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, επικουρικοί και αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι βεβαίως καλούνται να ανταποκριθούν στα καθήκοντα ενός επιβαρυμένου υψηλού κόστους μετακίνησης, σίτισης και στέγασης. Σας ερωτώ, κύριε Υπουργέ: Αυτοί οι πολίτες είναι δεύτερης κατηγορίας;»

Επίσης έθιξε και το γεγονός ότι το μεταφορικό ισοδύναμο είναι μικρότερο από τη μη θεσμοθετημένη έκπτωση του 50% για τους αναπληρωτές.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης: «Εγώ σας ερωτώ: Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η παρεχόμενη επιστροφή χρημάτων είναι ίση ή περισσότερη με την παρεχόμενη μη θεσμοθετημένη έκπτωση του 50%;»

Στο ερώτημα αυτό ο Υφυπουργός απάντησε ότι ποικίλει για να λάβει το σχόλιο από τον κ. Κεφαλογιάννη ότι η έκπτωση θα είναι μικρότερη από το 50%.

Παραθέτουμε το σχετικό διάλογο:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δωρεάν διάθεση πέντε self tests στους μαθητές από 14/10 μέχρι 23/10

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ (Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής): Ποικίλει.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ξέρετε πολύ καλά ότι είναι μικρότερη, γιατί στη μεγάλη πλειοψηφία των νησιών αυτή η έκπτωση, η οποία θα ξεκινήσει πιλοτικά, θα είναι 30% με 40%. Άρα, ποιος βγαίνει ζημιωμένος;

Προφανώς, θα το γνωρίζετε πολύ καλά.

Ο κ. Σαντορινιός δεν άφησε ασχολίαστο αυτό που ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης:

Νεκτάριος Σαντορινιός:…Μας είπε ο κ. Κεφαλογιάννης ότι δεν εξυπηρετούμε τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που για πρώτη φορά μπαίνουν σε ένα τέτοιο μέτρο. Σε ένα τέτοιο μέτρο μπαίνουν πρώτη φορά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι επικουρικοί γιατροί, οι επικουρικοί εργαζόμενοι στα αγροτικά ιατρεία, στα νοσοκομεία, τα παιδιά στα αθλητικά σωματεία -και γι’ αυτά υπάρχει πρόβλεψη- που κάνουν ατομικά αθλήματα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση - ποινή 3.000 ευρώ στους παραβάτες

Μας είπε ότι δεν συμφέρει τους αναπληρωτές καθηγητές, γιατί το 50% που, βέβαια, δεν είναι θεσμοθετημένο, είναι υψηλότερο σαν ποσοστό έκπτωσης. Πότε καθιερώθηκε; Έχετε εικόνα; Για πρώτη φορά σε αυτήν τη χρονιά σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε συνεργασία με τους ακτοπλόους. Για πρώτη φορά! Ποτέ δεν είχατε ασχοληθεί με τους αναπληρωτές καθηγητές.

Τώρα μας λέτε ότι θα χάσουν ίσως ένα 10%. Ναι, αλλά θα έχουν αυτά τα εισιτήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς να τα χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν.

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ XENESGLOSSES.EU

Κερδισμένοι ή χαμένοι οι αναπληρωτές από το μεταφορικό ισοδύναμο;


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ελεύθερες μετεγγραφές, στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές πληγέντων περιοχών

Ελεύθερες μετεγγραφές και μετακινήσεις, καθώς και  στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές ...