Home / HEADER-NEWS / Αρκετές οι θέσεις για αποσπάσεις στα Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία

Αρκετές οι θέσεις για αποσπάσεις στα Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία

Δημοσιεύτηκε: 8:39 μμ Ιούνιος 2nd, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Παρελθόν θα αποτελέσουν τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις Δομές Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου. Βέβαια τα ΚΠΕ δεν καταργούνται ούτε μειώνονται αλλά αντικαθίστανται όπως προβλέπει σχετική διάταξη του νομοσχεδίου από τα Κέντρα  Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.).

Στη θέση λοιπόν των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου θα έχουμε 53 Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία. Να σημειώσουμε ότι με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας ιδρύονται άλλα 2 ΚΠΕ οπότε ο αριθμός τους θα αυξηθεί στα 55 ΚΠΕ.

Ο αριθμός των θέσεων των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία με τη διαδικασία των αποσπάσεων θα είναι από 5 έως 9 εκπαιδευτικοί ανά Κέντρο συνολικά λοιπόν θα έχουμε 53Χ5 θέσεις 265 θέσεις έως 477 αν υποθέσουμε ότι ο αριθμός ανά ΚΕΑ των αποσπασμένων θα είναι 9. Δεν έχουμε υπολογίσει και τα δυο νέα Κέντρα.

Από αυτές τις θέσεις τουλάχιστον οι 106 θα είναι για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας και τουλάχιστον οι άλλες 106 θα είναι για εκπαιδευτικούς Α/θμιας με τουλάχιστον 53 εξ αυτών να προορίζονται για δασκάλους ή νηπιαγωγούς.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...