Τελευταία Νέα

Κυριακή, 31/05/2020, 03:31


Home / HEADER-NEWS / Αόριστη η ανακοίνωση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Αόριστο το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Αόριστη η ανακοίνωση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Αόριστο το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Δημοσιεύτηκε: 1:00 μμ Ιούνιος 21st, 2018  


Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης
Του Δημοσίου
 ___________________________________________________

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ   ΕΠΕΙΓΟΝ                                                         

 

 

 

                                                            

                                                              Κορυδαλλός, 19 Ιουνίου 2018

Αρ. Πρωτοκόλλου:  25/2018

 

 

ΑΟΡΙΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ΑΟΡΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει επακριβώς : «συνεχίζεται η διαδικασία της αποπληρωμής των Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών των Δ.Ι.Ε.Κ., οι οποίοι έχουν αποστείλει ορθώς το σύνολο των απαραίτητων στοιχείων που απαιτούνται για την πληρωμή τους».

Μας επιτρέπει το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ φαντάζομαι να το διορθώσουμε, για να ενημερωθούν και οι διοικούντες του, ότι οι Εκπαιδευτές δεν αποστέλλουν απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για την πληρωμή τους στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Τα καταθέτουν στα Ι.Ε.Κ. που διδάσκουν και οι Διευθύνσεις αυτών είναι υπεύθυνες για την ορθή ή όχι αποστολή τους.

Εάν, λοιπόν, δεν έχει αποσταλεί ορθώς το σύνολο των απαραίτητων στοιχείων που απαιτείται για την πληρωμή μας και αυτός είναι ο λόγος που καθυστερεί η πληρωμή μας, μπορεί να μας πει το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και το αρμόδιο Υπουργείο, ποιες ενέργειες έκανε και ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών;

Και μη μας πει ότι κάποιοι δεν έχουν δώσει το σύνολο όσων τους ζητήθηκαν και για αυτό δεν πληρωνόμαστε. Γιατί αυτοί προφανώς είναι ελάχιστες περιπτώσεις που μπορούν να εξαιρεθούν από τις καταστάσεις πληρωμών.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν αποστάλθηκε ορθώς το σύνολο των απαραίτητων στοιχείων που απαιτείται, τόσους μήνες τι κάνει το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.; Τώρα που τελειώνει το Εαρινό Εξάμηνο θυμήθηκε ότι δεν έχουν αποσταλεί ορθώς τα απαραίτητα για την πληρωμή του Χειμερινού;

Πέραν όμως των ανωτέρω, το Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. δε σταμάτησε αυτό το διάστημα να ενοχλεί τις αρμόδιες αρχές και το Υπουργείο για τις πληρωμές μας και να σας ενημερώνει για τις εξελίξεις:

  1. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι Συμβάσεις της ομάδας έργου για τα Δ.Ι.Ε.Κ. στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έληξαν, οπότε οι υπάλληλοι που εκτελούσαν τις διαδικασίες προετοιμασίας των Συμβάσεών μας δεν υφίστανται εδώ και αρκετές μέρες! Μας λένε ότι περιμένουν προσωπικό που θα αναλάβει ως νέα ομάδα έργου, πολύ σύντομα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
  2. Πριν λήξει η Σύμβαση της ομάδας έργου είχαν παραδώσει τα απαραίτητα για την αποπληρωμή των Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών για το Χειμερινό Εξάμηνο (με κάποιες εκκρεμότητες). Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς που δεν πληρώθηκαν το Μάιο θα πληρωθούν τον Ιούνιο αλλά και πάλι όχι όλοι!
  3. Επίσης θα πληρωθούν και κάποιοι με ΤΠΥ, για όσα έχουν προλάβει να ετοιμάσουν ή όπως λένε για όσα έχουν αποσταλεί ορθώς. Επί του θέματος αυτού παρατηρήθηκε το φαινόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, να προτίθεται να αποπληρώσει σε αυτήν την κατηγορία των Εκπαιδευτών μόνο τα Τιμολόγια της περιόδου Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2017 με την αιτιολογία ότι δεν έχουν φτάσει στις υπηρεσίες του Λογιστηρίου του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. τα υπόλοιπα του Χειμερινού Εξαμήνου (περιόδου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018). Αυτό δεν μπορεί να ισχύει, διότι απ’ όσο γνωρίζουμε το κάθε Ι.Ε.Κ. τα έστειλε πακέτο τα τιμολόγια του κάθε Εκπαιδευτή που αφορούν στο σύνολο του Χειμερινού Εξαμήνου.
  4. Η διάταξη που θα έλυνε προσωρινά το πρόβλημα με το ύψος και τις διαδικασίες πληρωμής των μη Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών εξαφανίσθηκε ως δια μαγείας από το ψηφισθέν Νομοσχέδιο! Η πληρωμή τους φαίνεται να πηγαίνει στις Ελληνικές καλένδες, αφού, όπως εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει, ο τρόπος υπολογισμού του ωρομισθίου τους θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρος. Την εν λόγω διάταξη από ότι μάθαμε, έκοψε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και αναρωτιόμαστε γιατί δεν φρόντισαν να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Γ.Λ.Κ πριν  καταθέσουν  τη διάταξη ή απλά η φημολογούμενη προσπάθεια πληρωμής μας, ήταν ένα ακόμα επικοινωνιακό  τους  τέχνασμα;

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. φαίνεται να αδυνατεί να πραγματοποιήσει όσα επισήμως έχει ανακοινώσει για αποπληρωμή όλων των Εκπαιδευτών (Πιστοποιημένων και μη Πιστοποιημένων) και για τα δύο Εξάμηνα μέχρι τον Ιούλιο.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ.

Είναι από τους τελευταίους ΜΟΧΛΟΥΣ ΠΙΕΣΗΣ που έχουμε.

Το Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. συνεχίζει  τον αγώνα για να πιέζει  και να σας ενημερώνει.

 

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»

Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011

Α.Φ.Μ. 997036289

       Τ.Θ. 91760 / Τ.Κ. 18102 Κορυδαλλός, τηλ.  6937202392, 6972813277

 Email: info@sediek.gr

 

Η  Πρόεδρος                                                           Ο   Γενικός  Γραμματέας

Αικ. Βασιλείου                                                             Αθαν. Σπυριδάκης

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση εκπαιδευτικών Βθμιας κλάδων ΠΕ 80, ΠΕ 81, ΠΕ 82, ΠΕ 83, ΠΕ 84, ΤΕ 02.02 για υποβολή αιτήσεων απόσπασης

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...