Home / Featured / Αλλαγές στη μισθολογική εξέλιξη των στελεχών. Πότε θα ανεβαίνουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο

Αλλαγές στη μισθολογική εξέλιξη των στελεχών. Πότε θα ανεβαίνουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο

Δημοσιεύτηκε: 9:09 μμ Ιούνιος 6th, 2018  


Σήμερα σε συνέντευξή του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Κώστας Γαβρόγλου στον ρ/σ «REAL FM» επιβεβαίωσε ότι όλα τα στελέχη της Εκπαίδευσης θα αξιολογούνται σύμφωνα με τις αρχές της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη που θα αξιολογούνται θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο.

Το θέμα αυτό είχε αναδείξει το fresh-education.gr στο παρελθόν με τη δημοσιοποίηση του ν/σ για τις νέες δομές.

Ο Υπουργός Κ. Γαβρόγλου, είπε στη συνέντευξη:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή Υπουργέ για να καταλάβω, θα πρέπει πρώτα να φτιαχτούν όλες οι υποδομές τέλεια σε όλη τη χώρα για να αξιολογηθεί ο καθηγητής;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι αλλά δεν μπορεί και αυτή τη στιγμή η Πολιτεία να έχει αυτό το αίτημα, όταν δεν μπορεί να κάνει τα μίνιμουμ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ίδιο λοιπόν θα πρέπει να ισχύσει για όλο το Δημόσιο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό εγώ δεν μπορώ να το πω. Εγώ σας λέω για την εκπαίδευση που τη γνωρίζω πολύ καλά. Για το Δημόσιο, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής κάνουμε αυτά που κάνουμε. Αλλά τα στελέχη της Εκπαίδευσης τα αξιολογούμε σύμφωνα με τις αρχές της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν νομίζω να είναι κάτι το παράλογο.

Πώς γίνεται η μισθολογική προώθηση

Πρώτη περίπτωση

Η πρώτη περίπτωση αναλύεται στο Ν.  4354/2015 άρθρο 9 και έχει σχέση με τα τυπικά προσόντα του Δ.Υ-εκπαιδευτικού.

Έτσι οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, για τίτλους που έχουν χορηγηθεί μετά τη λήψη του πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προωθούνται κατά δύο (2) Μ. Κ. στην κατηγορία που ανήκουν, ενώ οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος κατά έξι (6) Μ.Κ..

Δεύτερη περίπτωση

Η δεύτερη περίπτωση, που αναλύεται πάλι στο Ν. 4354/2015 άρθρο 12,  έχει σχέση με τη αξιολόγηση των Δ.Υ. Έτσι υπάλληλοι όλων των κατηγοριών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις σχετικές περί αξιολόγησης των υπαλλήλων διατάξεις, βαθμολογούνται με άριστα κατά μέσο όρο σε τρεις (3) συνεχόμενες ετήσιες αξιολογήσεις, δύνανται να εξελίσσονται ταχύτερα στη μισθολογική κλίμακα της κατηγορίας τους, λαμβάνοντας ένα (1) επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο.

Ο νόμος 4369/2016 για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από  τη διαδικασία αξιολόγησης άρθρο 14/ παρ.2. όπως και το σχέδιο των νέων δομών 

 όπως και το νέο ν.σ και όσα αναφέρει για την κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στο άρθρο 50(εδώ).  

Άρα   μισθολογική  εξέλιξη   των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τη 2η περίπτωση δε μπορεί να συμβεί, εφόσον δεν   αξιολογούνται.

Τα στελέχη της εκπαίδευσης όμως είναι τα μόνο που θα αξιολογηθούν όπως αναλύεται σε πολλά άρθρα του νέου ν/σ που αναφέρουν τις θέσεις των στελεχών,τα κριτήρια επιλογής τους, τη διαδικασία αξιολόγησής τους καθώς και τους πίνακες χαρακτηρισμού των επιδόσεών τους , ίδιους με αυτούς στον Δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω αλλά και με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας  τα στελέχη της εκπαίδευσης δε μπορεί να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση για προωθημένη  μισθολογική εξέλιξη, από τους υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους και από όσους αξιολογούνται.

http://www.fresh-education.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...