Home / Featured / 400 περίπου μαθητές έγραψαν εξετάσεις με μία σελίδα θεμάτων λιγότερη!

400 περίπου μαθητές έγραψαν εξετάσεις με μία σελίδα θεμάτων λιγότερη!

Δημοσιεύτηκε: 11:44 μμ Ιούνιος 21st, 2018  


Λάθος στην διανομή θεμάτων έγινε στις σημερινές εξετάσεις των υποψηφίων για την Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά.

Συγκεκριμένα, σήμερα ξεκίνησαν οι εξετάσεις των αποφοίτων Δημοτικού για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία της χώρας (Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά, Βαρβάκειος Σχολή, Ζωσιμαία Ιωαννίνων,Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης, Γυμνάσιο Αναβρύτων).

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν με τη Νεοελληνική Γλώσσα, και μετείχαν περίπου 3.500 μαθητές για τις περίπου 320 θέσεις (ισόποσα μοιρασμένες) των Πρότυπων.

Σε μία αίθουσα εξέτασης στην Ιωνίδειο Σχολή, από τις τρεις σελίδες των θεμάτων δεν δόθηκε στους υποψηφίους η τρίτη.

Αυτό έγινε αντιληπτό όταν πλέον άρχισαν να αποχωρούν οι μαθητές και να συζητούν μεταξύ τους τα θέματα και τη λύση τους. Στις εξετάσεις του σχολείου μετείχαν συνολικά περίπου 400 μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η Δίοικους Επιτροπή των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων αποφάσισε να βαθμολογήσει τα γραπτά λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έγραψαν οι υποψήφιοι στις σελίδες που πήραν.

Ανακοίνωση της ΔΕΠΠΣ

Κατά τη διάρκεια των εισαγωγικών εξετάσεων στα Πρότυπα Γυμνάσια, στο Πρότυπο Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής, εκ παραδρομής και λόγω τεχνικού προβλήματος του φωτοτυπικού μηχανήματος, παραδόθηκαν στους υποψηφίους και τις υποψήφιες ενός τμήματος φωτοτυπίες των θεμάτων κατά μία σελίδα λιγότερες. Η Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων και των Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) θα μεριμνήσει ώστε οι εν λόγω μαθητές και μαθήτριες να αξιολογηθούν με τον πιο δίκαιο, παιδαγωγικά σωστό και αντικειμενικό τρόπο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...