Home / HEADER-NEWS / Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τη μαθητεία

Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τη μαθητεία

Δημοσιεύτηκε: 8:57 μμ Μάιος 22nd, 2018  


Σε εκδήλωση – ημερίδα που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και Μαθητεία σήμερα Τρίτη 22 Μαΐου 2018 παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από την Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ Ελένη Γιαννακοπούλου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργο Τερζάκη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Νίκο Γιγουρτάκη.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση, προβολή και υποστήριξη του θεσμού της Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑΛ και γενικότερα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο κ. Γενς Πλέτνερ, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, ο οποίος αναφέρθηκε στο διττό σύστημα εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στη Γερμανία ενώ πληροφορήθηκε για την επιτυχημένη υλοποίηση του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας».

Στην παρέμβασή του ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στη συνολική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στις θεσμικές αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί για να διευρυνθούν οι εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες των αποφοίτων. Ως προς τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας», ο Υφυπουργός τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, να βιώσουν την εργασιακή κουλτούρα, να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας, να εξασκήσουν, να αποκτήσουν εστιασμένες στο επάγγελμά τους δεξιότητες και γνώσεις και συμπληρώνοντας την 9μηνη παραμονή τους στο πρόγραμμα να κατοχυρώσουν την απαραίτητη προϋπηρεσία που αποτελεί βασικό εφόδιο για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος και τη μετέπειτα ανεύρεση εργασίας.

Ο κ. Μπαξεβανάκης επισήμανε ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου αποτελεί βασικό διοργανωτή ενός εκ των τριών πιλοτικών προγραμμάτων μαθητείας που υλοποιήθηκαν κατά την περσινή χρονιά και ιδιαιτέρως συνεχάρη τους ανθρώπους του Επιμελητηρίου για την ουσιαστική τους συμβολή στην προώθηση και έμπρακτη στήριξη του θεσμού. Ευχήθηκε μέσα από τη συνεργασία σχολείου, τοπικών επιχειρήσεων και την αρωγή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου να διευρυνθεί ο θεσμός εμπλέκοντας περισσότερους εργοδότες και μαθητευόμενους.

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός είχε επισκεφθεί το 2ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου όπου είχε εκτεταμένες συζητήσεις με εκπαιδευτικούς συγχαίροντάς τους για την εξαιρετική δουλειά τους και την καθημερινή τους προσπάθεια να αναβαθμίσουν την Επαγγελματική Εκπαίδευση.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...