Home / Featured / Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Μ. Δημητριάδης για την κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Μ. Δημητριάδης για την κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων

Δημοσιεύτηκε: 1:19 μμ Μάιος 17th, 2018  


Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου, μια σημαντική δέσμευση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου έγινε πράξη. Πιο συγκεκριμένα  η ομηρία που βίωσαν από το 2013, χιλιάδες εκπαιδευτικοί τερματίζεται με την ενέργεια αυτή, δηλαδή με την κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για οργανικές θέσεις που αφορούν μεταταγμένους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια των κλάδων: ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 (νυν ΠΕ86) και ΠΕ32-1841 (νυν ΠΕ91).

Η σημερινή κυβέρνηση «κληρονόμησε» το δυσεπίλυτο υπηρεσιακά ζήτημα από την περίοδο υπουργίας του κ. Αρβανιτόπουλου -που με τους ανεύθυνους χειρισμούς του μετέτρεψε ένα υπηρεσιακό ζήτημα σε πρόβλημα. Η κυβέρνηση έχει επί σειρά ετών ασχοληθεί με το πρόβλημα και προέβη με συστηματικά και οργανωμένα βήματα στην επίλυσή του:

α. Ίδρυσε τους αντίστοιχους κλάδους που δεν υπήρχαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

β. Σύστησε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3391/τ. Β’/20-10-2016) αντίστοιχο αριθμό οργανικών θέσεων με τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς ανά διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

γ. Ολοκληρώνει την αποκατάσταση του εκκρεμούς ζητήματος κατανέμοντας τις οργανικές θέσεις σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θα συνεχίσουμε λοιπόν να επιλύουμε ζητήματα μικρά και μεγάλα με σχέδιο και όραμα για μια καλύτερη παρεχόμενη εκπαίδευση και σε ένα δημιουργικό και εμπνευσμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Μίμης Δημητριάδης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...