Home / Featured / Τέλος στην ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών με την κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων σε σχολικές μονάδες της A/θμιας

Τέλος στην ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών με την κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων σε σχολικές μονάδες της A/θμιας

Δημοσιεύτηκε: 8:28 μμ Μάιος 15th, 2018  


Η ομηρία που βίωσαν από το 2013, χιλιάδες εκπαιδευτικοί τερματίζεται με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για οργανικές θέσεις που αφορούν μεταταγμένους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια των κλάδων: ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 (νυν ΠΕ86) και ΠΕ32-1841 (νυν ΠΕ91).

Η σημερινή κυβέρνηση «κληρονόμησε» το δυσεπίλυτο υπηρεσιακά ζήτημα από την περίοδο υπουργίας του κ. Αρβανιτόπουλου -που με τους ανεύθυνους χειρισμούς του μετέτρεψε ένα υπηρεσιακό ζήτημα σε πρόβλημα. Η κυβέρνηση έχει επί σειρά ετών ασχοληθεί με το πρόβλημα και προέβη με συστηματικά και οργανωμένα βήματα στην επίλυσή του:

α. Ίδρυσε τους αντίστοιχους κλάδους που δεν υπήρχαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

β. Σύστησε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3391/τ. Β’/20-10-2016) αντίστοιχο αριθμό οργανικών θέσεων με τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς ανά διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

γ. Ολοκληρώνει την αποκατάσταση του εκκρεμούς ζητήματος κατανέμοντας τις οργανικές θέσεις σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επισημαίνουμε ότι για το ίδιο ζήτημα των μετατάξεων, όσον αφορά τους κοινούς κλάδους εκπαιδευτικών ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ16 (νυν ΠΕ79), με ΦΕΚ 1719/2.Β’/17-8-15 συστήθηκαν 1.686 νέες οργανικές θέσεις οι οποίες κατανεμήθηκαν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε 6/7/2016.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε:

«Η σημερινή κυβέρνηση δυστυχώς έχει να αντιμετωπίσει πολλά δυσεπίλυτα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν.   Ένα τέτοιο πρόβλημα που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους λύνεται με μια σειρά αποφάσεων και ενεργειών τα τρία τελευταία χρόνια. Βάζουμε τέλος στις παθογένειες του πελατειακού συστήματος που οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπηρετούσαν με ευλαβική προσήλωση».

Υπ. Παιδείας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...