Τελευταία Νέα

Σάββατο, 04/04/2020, 17:13


Home / HEADER-NEWS / Συνάντηση μελών Δ.Σ. ΠΣΑΕΠ με στελέχη του Ι.Ε.Π.

Συνάντηση μελών Δ.Σ. ΠΣΑΕΠ με στελέχη του Ι.Ε.Π.

Δημοσιεύτηκε: 7:04 πμ Μάιος 9th, 2018  


«Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. Του ΠΣΑΕΠ, μαζί με μέλη του συλλόγου παρευρέθηκε την προηγούμενη βδομάδα σε προγραμματισμένη συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ε.Π.

Από την πλευρά μας θέσαμε ορισμένα θέματα στα οποία μπορεί να συμβάλλει το ΙΕΠ με τη γνωμοδότησή του και την επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψή του.

Συγκεκριμένα, αναφερθήκαμε με θέρμη στον σταθερό υπεύθυνο δάσκαλο ολοημέρου ο οποίος απουσιάζει τα τελευταία χρόνια. Αναπτύξαμε με παιδαγωγικά επιχειρήματα τη θέση του ΠΣΑΕΠ για το παραπάνω θέμα και ζητήσαμε από το ΙΕΠ να το εισάγει στα θέματα του.

Αναφερθήκαμε στην επιτακτική ανάγκη επίσημης και υποχρεωτικής θέσπισης υπεύθυνου δασκάλου ολοημέρου για την εύρυθμη λειτουργία του, κάτι το οποίο έχουμε κάνει επανειλημμένα και στο Υπουργείο Παιδείας. Οι συνομηλιτές μας κατέγραψαν τα δεδομένα και τις εμπειρίες που τους παρουσιάσαμε και δεσμεύθηκαν να ασχοληθούν άμεσα με το αίτημά μας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοίνωση για το ΚΠΓ

Ως ΠΣΑΕΠ αιτηθήκαμε από το ΙΕΠ μία γνωμάτευση που θα αναφέρει το παραπάνω, ώστε να ασκήσουμε πιέσεις πρωτίστως για το καλό των μαθητών μας βασιζόμενοι σε παιδαγωγικούς λόγους, και δευτερευόντως για περισσότερες προσλήψεις δασκάλων.

Επιπροσθέτως, θέσαμε το θέμα της ανάθεσης των μαθημάτων των ειδικοτήτων για τις οποίες έχει αποφανθεί το ΣΤΕ. Συγκεκριμένα, τα μέλη του Δ.Σ. Του ΙΕΠ μας ενημέρωσαν ότι έχουν ήδη προβεί σε ανακοίνωση και γνωμάτευση για το συγκεκριμένο θέμα η οποία εναρμονίζεται με την απόφαση του ΣΤΕ και το προεδρικό διάταγμα για ανάθεση μαθημάτων σε εξαιρετικές περίπτωσης. Τέλος, αναφερθήκαμε στην διαφοροποίηση που υπάρχει στα κενά που δίνουν οι διευθύνσεις και σε αυτά που εμφανίζονται στον opsyd και στον τρόπο που το παραπάνω γεγονός επηρεάζει τις προσλήψεις, κυρίως των ειδικοτήτων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δελτίο Τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Για όλα τα παραπάνω θα συνεχίσουμε την επικοινωνία και τη συνεργασία με το ΙΕΠ, με σκοπό την επίλυσή τους, ώστε να αναβαθμιστούν οι δομές της εκπαίδευσης οι οποίες έγιναν έρμαια της οικονομικής κρίσης, αλλά και να εξασφαλίσουν (δικαίως) εργασία περισσότεροι συνάδελφοί μας.»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τι απάντησε η Υπ. Παιδείας για μοριοδότηση για ΑΕΙ σε διακριθέντες μαθητές σε Μαθητικές Ολυμπιάδες και Διεθνείς Μαθητικούς Διαγωνισμούς

Γραπτή απάντηση έδωσε η Υπουργός Παιδείας σε ερώτηση την οποία κατέθεσε ο ...