Home / Featured / Στο διαδίκτυο τα ονόματα των αποσπασμένων. Κυκλοφορούν σε ομάδες, σελίδες εκπαιδευτικών και αιρετών στα κοινωνικά δίκτυα

Στο διαδίκτυο τα ονόματα των αποσπασμένων. Κυκλοφορούν σε ομάδες, σελίδες εκπαιδευτικών και αιρετών στα κοινωνικά δίκτυα

Δημοσιεύτηκε: 11:18 μμ Μάιος 31st, 2018  


Ρεπορτάζ xenesglosses.eu

Σε ομάδες εκπαιδευτικών στο facebook και σε σελίδες αιρετών στα κοινωνικά δίκτυα ή sites, δημοσιεύονται οι 10 σελίδες με τα ονόματα των 355 αποσπασμένων εκπαιδευτικών Π.Ε. …

Μάλιστα η απόφαση δεν φέρει Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης που την καθιστά αυτομάτως ΑΚΥΡΗ με βάση τη νομοθεσία περί αναρτήσεων όλων των διοικητικών πράξεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (προκειμένου να είναι νόμιμες).

Το Υπουργείο με την απόφαση του να μην δημοσιεύσει τα ονόματα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών άνοιξε τον ασκό του Αιόλου καθώς ήδη τα ονόματα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Μάλιστα συνοδεύονται από σχόλια όπως:

«Τα περί προσωπικών δεδομένων που «ανακάλυψε» το υπουργείο για να μην ανακοινώσει τα ονόματα μόνο ως αστεία δικαιολογία μπορεί να εκληφθεί. Εξάλλου ο νόμος προβλέπει δημοσιοποίηση των μεταθέσεων στον ημερήσιο τύπο ακριβώς για να βλέπουν όλοι τα μόρια όλων και να κάνουν ενστάσεις αν υπάρχει θέμα. Με τη μοριοδότηση των αποσπάσεων,από το 2011 ,ισχύουν τα ίδια και γι αυτές. Απλά το υπουργείο στις αποσπάσεις αυτές που δεν γίνονται με μοριοδότηση δεν θέλει να δουν όλοι ποιους αποσπά,για ευνόητους λόγους. Η διαφάνεια και η ενημέρωση είναι υποχρέωση των αιρετών.»

Αύριο το Υπουργείο θα πρέπει να δικαιολογήσει με πειστικά επιχειρήματα την στάση του και να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς αν θα συνεχίσει να τηρεί αυτή τη στάση για όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές, αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις, προσλήψεις κλπ, ή έγινε ειδικά μόνο για τις συγκεκριμένες αποσπάσεις.

Σήμερα άλλωστε το ΑΣΕΠ δημοσίευσε πίνακες κατάταξης στους ΟΤΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


 

3 Σχόλια

  1. νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα με την αριστερά. μάλλον έχουμε να δούμε και άλλα. απλά γιατί να απορεί κανείς. χθες άτομα που το όνομα του ήταν στους αποσπασμένους (και καλά έκανε αφού είναι κομματικές οι συγκεκριμένες) έλεγε καλά κάνει το υπουργείο.

  2. Έτσι είναι, στα σοβιέτ η νομενκλατούρα δεν δίνει λογαριασμού σχετικά με το ποιους αππαράτσικ βολεύει.

    • Θα πάρουν σύντομα την απάντησή τους. Τα έχω δει όλα στην δευτεροβάθμιά μου με τις μεθόδους που ακολουθούν!!! Πολύ χειρότεροι από όλους όσοι έχουν περάσει μέχρι τώρα!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...