Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 06/08/2021, 00:43


Home / HEADER-NEWS / Σχετικά με τη συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής του ΠΔ79 στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας

Σχετικά με τη συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής του ΠΔ79 στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας

Δημοσιεύτηκε: 10:12 πμ Μάιος 17th, 2018  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com                                                                                                                          

Αθήνα, 16-5-2018

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Σχετικά με τη συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής του ΠΔ79 στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας

Συγκροτήθηκαν, με απόφαση του Περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, Λόντου Χαράλαμπου, οι τριμελείς επιτροπές για τη διενέργεια εγγραφών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας.

Η απόφαση αυτή δεν έχει αναρτηθεί και δημοσιοποιηθεί και δεν γνωρίζουμε ως σωματείο αν έχουν συγκροτηθεί και από ποιους/ες αποτελούνται οι τριμερείς επιτροπές των άλλων διευθύνσεων της Αττικής.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αττικής, Λόντος Χαράλαμπος, οφείλει εκ του νόμου, να δημοσιοποιεί τις όποιες αποφάσεις του. Να το κάνει τώρα!

Η τριμελής επιτροπή της Α’ Διεύθυνσης για τα Δημοτικά αποτελείται:

  1. Πήλιουρα Παναγιώτη, Σχολικός Σύμβουλος δημοτικής εκπαίδευσης, ως πρόεδρο
  2. Χρήστου Αμαλία, Προϊσταμένη Εκπ/κών θεμάτων ως μέλος
  3. Φιλίππου Φωτεινή, διευθύντρια 76ου ως μέλος

Η τριμελής επιτροπή της Α’ διεύθυνσης για τα Νηπιαγωγεία αποτελείται:

  1. Παύλου γεωργία, σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής, ως πρόεδρο
  2. Χρήστου Αμαλία, Προϊσταμένη Εκπ/κών θεμάτων ως μέλος
  3. Ρουμπάνη Ευαγγελία, προϊσταμένη 15ου Νηπιαγωγείου Αθηνών, ως μέλος
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται ως μόνιμοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Καλούμε ως σωματείο τους εκπαιδευτικούς μέλη μας, να δηλώσουν παραίτηση από τις τριμερείς επιτροπές που έχουν συγκεκριμένο στόχο την μετακίνηση μαθητών/τριων με στόχο τις μνημονιακές περικοπές στις προσλήψεις!

Οι επιτροπές αυτές αποτελούν ένα νέο μηχανισμό περικοπών. Υλοποιώντας την κατεύθυνση του ΟΟΣΑ για αύξηση αναλογίας μαθητών ανά τμήμα, το νέο ΠΔ προβλέπει ότι εάν ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 25 σε ένα τμήμα, η τριμελής επιτροπή που συγκροτείται σε κάθε διεύθυνση (σχολικός σύμβουλος-υπεύθυνος εκπ/κών θεμάτων-διευθυντής σχολείου), έχει τη δυνατότητα να κατανείμει τους μαθητές που πλεονάζουν σε όμορα σχολεία αντί να δημιουργηθεί δεύτερο τμήμα στο σχολείο, εισάγοντας ακόμη και επιλεκτικές κληρώσεις για  όσα παιδιά κατοικούν στα όρια των όμορων. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο δεν μειώνει τον αριθμό των μαθητών σε 1/20 για Γ’-Στ’ για το δημοτικό και 1/15 για το νηπιαγωγείο και Α’-Β’, όπως απαιτεί το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά αντίθετα μετατρέπει το 1/25 σε δεσμευτικό όριο και οδηγεί σε υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών, προκειμένου να διατηρήσει πολυπληθή τμήματα και να κάνει οικονομία σε εκπαιδευτικούς. Με τη διάταξη αυτή κινδυνεύουν ακόμα και τα 12θέσια σχολεία να μην μπορούν να ιδρύσουν διπλά τμήματα όπως δικαιούνται από την οργανικότητά τους! Μετά τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών έχουμε τώρα και υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών για χάρη του ΟΟΣΑ! Στην ουσία με τον τρόπο αυτό το κράτος καταργεί τα όρια των σχολείων και το δικαίωμα του παιδιού να πηγαίνει στο σχολείο της γειτονιάς του!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ειδικά στο σύλλογό μας, με δημοτικά και νηπιαγωγεία σε εργατικές και λαϊκές γειτονιές, με οικογένειες χτυπημένες από την κρίση, με πρόσφυγες και μετανάστες, αυτή η πολιτική αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο το ταξικό της πρόσημο. Τα 25άρια τμήματα καταπατούν βάναυσα τα μορφωτικά δικαιώματα των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ειδικά για τη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, όπου καθιερώθηκε η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή από το 2018-19, η τριμελής επιτροπή στοχεύει στην μετακίνηση των προνηπίων και νηπίων ώστε να μην χρειαστούν ούτε νέα κτήρια ούτε νέες υποδομές ούτε προσλήψεις.

Δηλώνουμε ότι κάθε απόπειρα μετακίνησης μαθητών μας θα μας βρει μαχητικά απέναντι. Θα τις μπλοκάρουμε με όρους κινήματος με κάθε τρόπο!

Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή εκπαίδευσης Παπαγεωργίου Αν. και τα μέλη των τριμελών επιτροπών για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, (προτεινόμενη ημέρα τη Δευτέρα 21/5, στις 2.00 μμ στην Α’ διεύθυνση) για να θέσουμε τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία της Α΄ Αθήνας να συνδιοργανώσουμε την παράσταση.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να παραβρεθεί.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται ως μόνιμοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Σε συνέχεια του από 2/8/2021 σχετικού δελτίου τύπου, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ...